Interview: "met red teaming weet je hoe veilig je organisatie is"

redteaming

Zo weet je hoe veilig jouw organisatie is.

Het merendeel van de Chief Information Officers (CIO's) geeft aan dat cyberaanvallen helaas onvermijdelijk zijn. Nodeloos blijven investeren in Cyber Security heeft dus geen zin. Maar het is wel prettig om te weten waar je staat.

Interview Infosecurity Magazine over red teaming

Pieter Lacroix, Director Security vertelt in een interview met Infosecurity Magazine, wat in zijn ogen de beste aanpak daarvoor is. Over het hoe, wat en waarom van 'red teaming'. Een red team komt van buitenaf en zoekt als hackers naar allerlei manieren om zowel digitaal als fysiek in te breken. Zij gaan op zoek naar zwakheden op drie verschillende niveaus; de infrastructuur, applicaties plus mensen en processen.

De security-status van de Nederlandse Top 500-bedrijven 

“Het belang van een digitaal veilige organisatie is inmiddels onderwerp van gesprek in bestuurskamers. Dat was een aantal jaren geleden nog niet zo vanzelfsprekend. Het was vooral een uitdaging voor IT-afdelingen. Inmiddels is de veiligheid van een digitaal gedreven organisatie van zo’n groot belang, dat gealloceerde budgetten niet langer als kosten moeten worden beschouwd, maar als investeringen die direct bijdragen aan reputatiebeheer, vertrouwen van stakeholders en zelfs continuïteit van de organisatie.

Download de PDF van het volledige interview met Pieter Lacroix via onderstaande knop.