Trends en T-shirts

Devoxx

Devoxx 2017

Devoxx, een conferentie voor en door ontwikkelaars, bracht 650 deelnemers en 210 sprekers bij elkaar die de discussie aangingen over de laatste trends in programmeerland. Naast de aankomende release van Java 9 waren vooral de opkomst van Applied Innovation (AI) en het beheren van microservice-apps belangrijke onderwerpen.

Java 9 is een hot topic

Vaak uitgesteld en lang verwacht. De release van Java 9 staat voor juli 2017 eindelijk op de planning. Dat was te merken tijdens Devoxx. We troffen talloze enthousiaste ontwikkelaars die aan de slag willen met de lang verwachte uitgave van het programmeerplatform. Het was interessant om te zien hoe de top van de Java-community met elkaar speculeert over de nieuwe terreinen die kunnen groeien door Java 9.


Applied Innovation (AI) wordt groter

AI is daar een voorbeeld van. Onze apparaten worden slimmer. IBM bijvoorbeeld, investeert volop in de ontwikkeling van AI. De gigant gaf ook aan haar diensten via API’s aan te gaan bieden. Andere ontwikkelaars kunnen zo makkelijker een app bouwen die emoties en karakters kan analyseren. Een eerste voorbeeld daarvan was een magnetron die aan de hand van haar inhoud een GIF op een scherm projecteert. Net zo grappig als nutteloos op het eerste gezicht, ware het niet dat de magnetron de potentie van AI laat zien.


Microservice uitrollen doe je zo

Eén van de beste sessies kwam wat ons betreft van Daniel Bryant. In The Seven Deadly Sins of Microservices legde hij haarfijn uit hoe een succesvolle implementatie van microservices werkt. Hij gaf tips voor het kiezen van de juiste technologie en benadrukte must-haves zoals vergaande automatisering van de service.


Sogeti: een inspirerende werkgever

Voor mij was het niet de eerste keer dat ik naar een conferentie mocht voor Sogeti, voor Roy wel. De schaal van de conferentie maakte het mogelijk om met veel sprekers en leiders uit de industrie in discussie te gaan. Bovendien konden we onze eigen ideeën over reactive programming in Vert.x en over Design voor Developers presenteren aan een groep experts. Deze activiteiten zijn leuk en geven energie, maar zijn ook goed voor het bedrijf. We zijn terug gekomen met nieuwe inzichten en wij kunnen niet wachten om deze kennis binnen ons eigen bedrijf te gaan presenteren. Een win-win.


Neem een extra rugzak mee

Voor het geval je bij Sogeti komt te werken en naar een conferentie mag hebben wij een goede tip. Neem een extra rugzak mee. We ontvingen naast nieuwe inzichten namelijk ook handenvol nieuwe T-shirts en stickers.

Meer weten over Java 9, Devoxx en werken bij Sogeti?

Wil je meer weten over onze ervaringen voor Sogeti bij Devoxx? Mijn collega Roy Straub en ik beantwoorden graag al jouw vragen. Ook als je interesse hebt om hier te komen werken kun je ons alles vragen. Neem contact op via onderstaand formulier of kijk naar onze mogelijkheden op de arbeidsmarkt.