Wat doe je als Microsoft Technologie Specialist

Microsoft specialist Michiel Hamers

Hallo,

Ik ben Michiel Hamers, ben 38 jaar en werk al 17 jaar in de IT. In 2011 ben ik als Technologie specialist bij de Microsoft unit gestart bij Sogeti. Daarnaast ben ik in 2015 lid geworden van de Microsoft Helden. Ik werk mee aan innovatieve projecten rondom Microsoft. Projecten variërend van de HoloLens en Kunstmatige Intelligentie tot Office 365 en mijn specialisatie SharePoint Online.

En thuis?

Microsoft specialist Michiel HamersMijn grootste hobby? Naast mijn gezin is dit ook zeker mijn werk. Leuke uitjes en vakanties met familie en vrienden mogen natuurlijk niet ontbreken. Daarnaast mag ik graag met regelmaat een stuk hardlopen.

 

 

Mijn passie voor IT

Van innovatieve projecten word ik enthousiast. Deze innovatie omzetten in oplossingen voor onze klanten vind ik super. Kennisdelen en oplossingsgericht werken staan daarbij altijd centraal. De meeste energie haal ik uit projecten waarbij ik een complexe oplossing naar elk niveau van een organisatie kan vertalen. Altijd met het doel het werk voor anderen te vereenvoudigen.

Wat is je motto?

Alles is mogelijk, als je maar durft.                                    

Mijn werkdag in een notendop

Mijn wekker gaat vroeg. Om 07:00 begint mijn werkdag bij de klant. Computer opstarten, digitaal scrumboard activeren, koffie halen, Outlook openen. We beginnen met onze dagelijkse stand-up. Als intermediair tussen ontwikkelaars en de beheerafdeling ben ik bij beide stand-ups aanwezig. Daarnaast schuif ik als adviseur vaak aan bij meetings van de IT-architecten. Gezamenlijk worden de knelpunten van het project opgepakt. Ik maak vaak met collega’s een lunchwandeling en soms woon ik een kennislunch bij of verzorg ik er een bij de klant. Na de lunch plan ik de opvolgactiviteiten. 

Om 15:00 houden we een 'appeltjes'-overleg, daarbij laten we al het werk even uit onze handen vallen, vergrendelen we ons scherm om gezamenlijk even sociaal aan de vitamines werken. Hierbij spreken we de dag door, zodat we op de hoogte blijven van elkaars werkzaamheden zonder dat er noodzaak is dat we in hetzelfde scrum team zitten.

Van de klant naar Sogeti

Aan het einde van de dag kun je me vaak vinden op ons kantoor in Vianen. Om allerlei verschillende redenen zoals een kennisdeelsessie, een vergadering of bijpraten over een te organiseren game-avond met collega’s. Ik organiseer zelf ook regelmatig kennisdeelsessies, bijvoorbeeld over de Microsoft HoloLens. En ja, ik verzorg de HoloLens presentatie ook overdag of in de avonduren bij klanten die geïnteresseerd zijn in de HoloLens.

Mijn leukste project

Momenteel ben ik bezig met een project vanuit de landelijke overheid waarbij vertrouwelijke informatie landt op SharePoint Online in de publieke Cloud. Juist omdat het vernieuwend is (overheid en cloud) en vertrouwelijke informatie bevat, is dit een leuk en uitdagend project. Technisch gezien misschien niet het meest complexe vraagstuk, maar wel met veel aandacht voor privacy en een eis voor gebruiksvriendelijkheid.

Hoe zit het met je persoonlijke ontwikkeling bij Sogeti?

Het bezoeken van de kennisdeelsessies is tot nu toe mijn grootste kennisbron. Daarnaast ben ik afgelopen twee jaar bezig geweest mijn ervaringen om te zetten in presentaties. Ik heb onder andere gepresenteerd bij de Microsoft TechDays, SharePoint Saturday en diverse Microsoft Heroes Academies. Sogeti geeft me de mogelijkheid om conferenties te bezoeken. Zo ben ik onder andere naar de European Collaboration Summit, DIWUG, SharePoint Saturday en Microsoft Ignite geweest. En last but not least, natuurlijk hou ik mijn Microsoft certificeringen op orde.

Hoe ziet jou toekomst er uit?

Kennis opdoen en - delen, effectief samenwerken, leidinggeven en presenteren zijn de belangrijkste speerpunten. Het meeste voldoening haal ik daarbij uit de waardering van klanten en mede-vakgenoten. En natuurlijk elke dag met veel plezier naar mijn werk blijven gaan.

Kom jij ons versterken?

Wil jij onderdeel uitmaken van de Microsoft Heroes? En altijd voorop lopen met de nieuwste Microsoft technologie? Reageer dan vandaag nog op een van onze vacatures.