‘Ga gewoon een dagje mee, deal?’ [REPORTER]

JBMB reporter Charlotte en Bram

Tijdens een Sogeti-borrel sprak reporter en Test & Quality Engineer Charlotte Janus met Relatiemanager Bram van Hoek. ‘Ik houd van mijn werk, maar als ik voor één dag met een collega mag ruilen dan is het met Bram. Zijn werk is zo anders dan dat van mij.’

Aanhouder wint

Charlotte: ‘Jij was zo enthousiast toen ik je sprak over je werk, de locaties die je bezoekt, de afspraken die je maakt.’

Bram: ‘Ja, ik ben veel bij onze klanten. Ik moet soms wel tien keer bellen om één afspraak te maken, maar ik bereid een gesprek altijd goed voor. Voor elke relatie – of het nu een bestaande of een potentiële is – geldt: je moet wel iets komen brengen, anders gaan ze echt geen koffie met je drinken.’

On the road again

Charlotte: ‘Jouw werk is zo anders dan dat van mij. Bij Testing zit je eigenlijk de hele dag achter een scherm. Ik kom alleen buiten in de pauze en dan spreek ik de andere Sogetisten bij KPN. Sinds deze zomer zijn we samen bezig met de agile-transitie. Dat betekent dat we in een team werken met een designer, een productowner en een scrum master. Ik kan nu veel meer meedenken in een proces. Dat vind ik echt een verrijking. Jouw werk lijkt me op een bepaalde manier ook eenzaam. Je bent altijd alleen onderweg. Heb jij een vaste agenda, een planning?’

Bram: ‘Mijn leidinggevende zegt weleens: Bram weet ’s ochtends niet waar hij ’s avonds is. Ik stond een keer op de camping op vrijdagavond, werd ik gebeld door een klant met een probleem. Ja, dan spring ik toch in de auto om er even naartoe te gaan.’

Charlotte: ‘Ik ben goed in beslissingen nemen. Dat doe ik bij Young Sogeti en ook in het agile-team. Ik neem vaak het voortouw als er iets geregeld moet worden. Maar wat jij beschrijft, met ad hoc-afspraken en dat je nooit weet waar je een paar uur later bent, is echt anders. Ik weet niet of ik dat zou kunnen. Ik hou toch meer van een goede planning.’

In je zwembroek

Bram: ‘Het belangrijkste voor mij is een deal. Ik ben net terug uit Rio de Janeiro, waar ik vrijwilligerswerk heb gedaan. Sta je in je zwembroek met twee gasten te praten die bij Coca Cola werken. Ja, daar heb ik dus binnenkort een afspraak.’

Charlotte: ‘Je moet dus altijd alert zijn. Het werk houdt nooit op.’ 

Bram: ‘Het is echt niet zo dat elke Relatiemanager bij Sogeti zo werkt als ik. Gelukkig niet.’

Charlotte: ‘Wat denk je, zouden we ook nog overeenkomsten hebben?’

Bram: ‘Goed beschouwd zijn we allebei servicegericht bezig voor onze klant. Jij als Tester, ik als Relatiemanager. Dat is een hele belangrijke overeenkomst.’

Wil jij ook zo’n veelzijdige functie als Test & Quality Engineer of Relatiemanager?

Wil jij ook zo’n veelzijdige functie als Charlotte of Bram? Kijk dan eens op onze vacature-pagina.