3, 2, 1 start!

Werken bij Sogeti

Ik ben Ruud Puts, Stagiair Mobile bij Sogeti.

8 jaar basisschool, 2 jaar VWO, 3 jaar HAVO en 3.5 jaar HBO maar het is eindelijk zo ver. Tijd om af te studeren!

Ik studeer aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven, en daar studeer ik ICT & Software Engineering met een specialisatie in ICT & Smart Mobile. In m’n vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden uit te gaan of iets anders leuks te doen, al is een avondje bank hangen op zijn tijd ook niet verkeerd.

Daarbij klus ik ook nog wel eens leuke dingen in elkaar; van een app voor medestudenten om gemakkelijk studieresultaten te bekijken tot een website voor een bloemenzaak, noem het maar op. Eventjes terug naar het afstuderen.. Ik ben afgelopen donderdag na 2 gezellige introductie dagen, carnaval en de IT Talenten kick-off begonnen met stage lopen. Deze keer loop ik stage bij Sogeti Nederland, binnen de Mobile Solutions unit. Mijn indruk na de eerste 3 dagen op kantoor te hebben gezeten?

Net iets groter allemaal dan mijn derdejaars stage bij ThunderBuild BV, maar ondanks de omvang toch het knusse van een klein bedrijfje. De Mobile Solutions unit is een groep mobile liefhebbers van de eerste rang. Samen vormen ze een goed geoliede machine, waarin iedereen welkom is. Er wordt zelfs koffie voor de stagiairs gehaald, dus dat zegt al heel wat! Goeie lunch ook trouwens.

Mijn opdracht richt zich op iets dat multiplatform oplossingen heten. Met de steeds weer groeiende populariteit van mobiele platformen en de vraag naar steeds meer verschillende apps hiervoor beginnen lange ontwikkeltijden en hoge kosten problemen te vormen. Steeds vaker willen bedrijven een app hebben voor bijvoorbeeld zowel iOS als Android, maar hoe pak je dit aan dat het ontwikkelproces snel en gestroomlijnd blijft terwijl de kosten niet de pan uit stijgen? Na mijn stage kan ik je daar alles over vertellen! Duurt dat te lang? Blijf mijn blog volgen, en deel het ook via Facebook en Twitter. Laat ook even een berichtje achter.

Nu nog even van mijn avond genieten, en morgen weer fris aan de bak. Tot snel!