4 Young Professionals van Sogeti adviseren directie over IT-thema’s [VIDEO]

Young Professionals Sogeti adviseren directie over IT-thema’s

Werken als IT-er bij Sogeti is natuurlijk al super leuk. Maar wat als je de kans krijgt om jouw visie over actuele thema’s te delen met het management en collega’s? Charlotte, Frederike, Mart en Stefan kregen het podium tijdens de Young Professional of the Year-verkiezing.

Vier collega’s pitchten innovaties

Elk jaar houdt Sogeti de Young Sogetist of the Year-verkiezing. Uit de velen, door klanten en collega’s, genomineerden haalde vier collega’s de finale. Het gaat om collega’s die extra waarden leveren en hun vak bijzonder goed verstaan. De finalisten pitchten hun innovatieve ideëen (je vindt ze hieronder) met betrekking tot een actueel technologie thema bij de directie van Sogeti.

De innovaties

In een collegezaal in het nieuwe gebouw van de Hogeschool Utrecht aan de Heidelberglaan vindt de finaleavond plaats. Elke finalist probeert de jury, bestaande uit: Joost Ramaekers (Head of Sogeti NL), Mandy Sol (Talentmanager) en Glenn Wesenhagen (Principal consultant), te overtuigen van de door hem/haar ontwikkelde innovatie en hun talent.

  • Charlotte Janus (Consultant Sogeti Academy) wil het medewerkerverloop verkleinen. Door een algoritme, gevoed met Sogeti-data, wordt een een model gecreëerd die output geeft van medewerkers met een verhoogd risicoprofiel  om Sogeti te verlaten en daarbij het motief. Hierop kunnen dan gerichte, persoonlijke acties ondernomen worden om het medewerkersverloop te verkleinen.
  • Een diverse werknemerspool heeft een bewezen positief effect op elke organisatie. Daarom pakt Frederike Kielman (Project Manager PMO) het onderwerp diversiteit op en deelt haar aanpak rondom het vergroten van de groep vrouwelijke IT-ers bij Sogeti.
  • Ontwikkelaars worden niet altijd gezien als medeverantwoordelijk voor het effect dat hun werk heeft op mensen of de wereld daaromheen. Mart de Graaf (Sr. FullStack Developer Microsoft) wil daar iets aan doen. Hij deelt zijn verkregen inzichten over waarom ethiek een meer prominente plaats moet hebben in software-ontwikkeling.
  • Stefan van der Pas (Sr. FullStack Developer Microsoft) introduceert het Sogeti Connected Innovation-model. Met dit model zal het mogelijk worden om de verschillende losse innovatieve initiatieven die nu binnen Sogeti bestaan samen te voegen, uit te breiden en uiteindelijk om te zetten in waarde voor de klant.

Young Sogetist of the Year 2018

De jury werd het meest overtuigd door Charlotte. Haar ideëen rondom het behoud van collega’s worden omarmt. Zij mag komend jaar deelnemen aan een persoonlijke ontwikkelingscursus om haar talent verder te ontwikkelen.

Wat zijn jouw ambities?

Neem een kijkje op onze vacature-overzichtspagina om een indruk te krijg van wat we jou kunnen bieden. Staat er niet bij wat je zoekt? Dan kunnen onze recruiters je meer vertellen en je op weg helpen. En wie weet zien we jou nog eens terug tijdens de Young Sogetist of the Year-verkiezing.