5 vragen aan Sogetist van het jaar 2015: Pepijn Paap

Pepijn Paap Sogeti

Elk jaar tijdens de Kick Off van Sogeti wordt de Sogetist van het Jaar verkozen. De prijs is voor die collega die opvalt door zijn of haar mentaliteit en passie voor zijn werk. Die een extra stapje zet om grote of kleine successen te boeken. Ofwel, een Sogetist (Sogeti collega) die elke dag zichtbaar het verschil maakt voor klanten, collega’s en voor Sogeti.

Dit jaar is senior SAP testmanager Pepijn Paap door 1200 collega’s gekozen tot winnaar. Hij ontving niet alleen een reischeque maar mag ook een jaar lang de titel Sogetist van het jaar dragen! Reporter Anique sprak met hem en vroeg hem de titel hem bevalt.

Hoe is het met je?

Gaat goed! Er is wel veel op me afgekomen laatste tijd. In december is mijn opdracht afgelopen in Noorwegen, Oslo. Sindsdien genoten van wat vrije tijd, een korte vakantie en wat administratieve klussen die altijd blijven liggen.

Wat is er veranderd sinds je Sogetist van het jaar bent?

Er komen veel mensen op me af die me feliciteren en die natuurlijk erg nieuwsgierig zijn naar wat ik als “wereldreiziger” ga doen met mijn reischeque. Zelfs sommige klanten stuurden mij een felicitatie mail.

Je hebt een reischeque voor twee personen gewonnen, weet je al waar je reis heen gaat?

Misschien dat ik met mijn zoontje een mooie reis ga maken, maar er is ook andere mooie optie, namelijk om een oude vriend op te zoeken in de States of samen met mijn broer naar Tokyo.

Waar ben je nu mee bezig en wat zijn je plannen?  

Nu ben ik vooral druk met productontwikkeling voor SAP testen, het organiseren van SAP Testen vakgroepavonden en Business Line Management ondersteuning. Verder schrijf ik  nu een voorstel om een presentatie te geven voor de EuroStar Test conferentie in Stockholm, over SAP Testen en SAP Test Management.

Een voordeel van Sogetist van het jaar is dat veel collega’s mij nu weten te vinden, zowel vakinhoudelijk als voor nieuwe interne of externe klussen. Ik merk bovendien dat ik extra gemotiveerd ben om de titel waar te maken voor Sogeti en voor onze klanten.

Wil jij net als Pepijn je ambities waarmaken in de IT?

Ben jij een IT-professional en wil jij het verschil maken in de IT? Ga dan naar onze vacature pagina voor ons banenaanbod.