Afstuderen Java bij Sogeti

Werken bij Sogeti

Ik ben Wouter Oet en Afstudeerder Java bij Sogeti.

Tijdens mijn studie Informatica aan de Hogeschool Utrecht kwam ik in contact met Sogeti. Ik was op zoek naar een oriëntatiestage en op het internet kwam ik Sogeti tegen. Helaas was er geen plek voor mij op dat moment maar ze boden mij wel een plek binnen de studentenunit aan. Leden van de studentenunit krijgen toegang tot alle opleidingen van de academie, meetings en materialen van Sogeti. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.

Tegen de tijd dat ik op zoek moest gaan naar een afstudeerplek kreeg ik een telefoontje van Sogeti. Niet lang daarna zat ik in de vestiging in Amersfoort om de details van een mogelijke opdracht te bespreken. Ik had al aanbiedingen gehad van andere bedrijven, zowel op het gebied van security en software development, maar die heb ik snel laten vallen na het horen van de opdracht omdat deze erg goed bij mij past.

De opdracht is het vervangen van een interne applicatie. De huidige applicatie draait lokaal en maakt gebruik van Microsoft Access. Dit moet herschreven worden naar web-based oplossing met een Java back-end. De keuze is gevallen op een Java EE implementatie. Ik heb zelf al mijn Java SE 6 Programmer certificaat gehaald en Sogeti heeft mij de kans geboden om mijn Java Persistence Developer certificaat te halen. Hier hoefde ik natuurlijk niet zo lang over na te denken!

De komende maanden ga ik hard aan de slag om mijn applicatie te bouwen en mij verder te ‘specialiseren’. In de avonduren maak ik gebruik van de aangeboden cursussen om mij nog verder te ontwikkelen. Ik zit hier echt op mijn plek. Ik voel me echt een Sogetist.