Anderhalf jaar Sogeti in vogelvlucht

Werken bij Sogeti

Ik ben Tijs Wonders en Testcoördinator bij Sogeti. 

Na een studie recht en een korte carrière in de retail kwam zo’n twee jaar geleden Sogeti plotseling op mijn pad. Net zoals voor vele collega’s geldt, ben ook ik binnengekomen dankzij het via-via kanaal. Een kennis wist dat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en voor ik het wist zat ik in Rotterdam bij Sogeti binnen voor de selectiedag. Wat me vanaf het begin al opviel was de goede sfeer die er heerste. Een pittige selectietoets werd gevolgd door een ontspannen gesprek, waarin allerlei onderwerpen werden besproken. De sociale kant van Sogeti was me meteen duidelijk.

Na het opzeggen van mijn vorige baan ben ik nog voor een paar maanden Zuidoost Azië gaan verkennen om me per 1 januari 2011 Sogetist te mogen noemen! De eerste maanden bestonden uit een gedegen opleiding. Het hoogtepunt was drie weken naar de Ohio University voor een Business Course. Een onvergetelijke tijd waarin ik ontzettend veel heb geleerd, maar minstens net zoveel plezier heb gehad en vele indrukken heb opgedaan. Een impressie van mijn tijd in Ohio heb ik in een filmpje vastgelegd.

Na de tijd in Ohio heb ik inhoudelijke trainingen gevolgd, waaronder een opleiding tot TMap NEXT® Certified Test Engineer. Een certificaat die een mooie basis vormde voor mijn startende carrière als Test Engineer.

Na het Young Professional Development programma was het tijd voor het echte werk. Ik ging het veld in om de recent verworven kennis bij de klant in de praktijk te brengen. Een eerste kortlopende opdracht werd gevolgd door mijn huidige opdracht. Hier heb ik me verder kunnen ontwikkelen tot Testcoördinator, de richting die ik ook graag uit wilde.

Naast deze groei die ik bij de klant meemaakte, heb ik me bij Sogeti kunnen ontwikkelen door diverse cursussen te volgen. Na een werkdag bij de klant was het ’s avonds op kantoor bij Sogeti vaak gezellig en leerzaam. Zowel vakinhoudelijk als op het gebied van softskills heb ik de nodige nieuwe kennis opgedaan.

Werken voor Sogeti is niet alleen in opdracht zitten bij de klant en ’s avonds cursussen volgen. Er is meer, zoals diverse meetings, borrels en evenementen. Goed voor je netwerk en je kennis, maar voor mij vooral ook heel veel plezier.

Zo ben ik sinds begin dit jaar actief als bestuurslid voor Young Sogeti. Dit is het platform binnen Sogeti om jonge collega’s samen te brengen en te verbinden. Iedere Young Professional die start bij Sogeti krijgt vanuit Young Sogeti een wingman toegewezen. Een collega die al iets langer in dienst is, om de Young Professional te helpen in zijn beginperiode bij Sogeti. Er komt namelijk de eerste tijd behoorlijk veel op je af.

Welke cursussen kun je gaan volgen? Hoe gaat het met je eerste opdracht? Wat is een vette leasebak? Dit heeft de wingman allemaal al een keer meegemaakt en daarmee kan hij van toegevoegde waarde zijn voor de startende Young Professional. Daarnaast regelt Young Sogeti met enige regelmaat evenementen en borrels. Leuke gelegenheden om in aanraking te komen met jonge collega’s uit alle divisies.