Azure community helpt met bestrijding diabetes

Patriek van Dorp - op 29 maart 2014 heeft de Microsoft Azure Developer Community voor de tweede maal de Global Windows Azure Bootcamp georganiseerd. Over de hele wereld zijn er op deze dag gratis trainingen gegeven aan ontwikkelaars die meer willen leren over het Cloud Computing platform van Microsoft.  

Over de hele wereld zijn er op deze dag gratis trainingen gegeven aan ontwikkelaars die meer willen leren over het Cloud Computing platform van Microsoft.

Constateren diabetes

Naast het geven van training, wordt er tijdens een Global Windows Azure Bootcamp ook altijd een wereldwijd schaalbaarheidsexperiment uitgewerkt. Dit jaar stond dit in het teken van het vroegtijdig constateren van diabetes type2. Het onderzoek wat hiervoor gedaan wordt kost veel rekenkracht. Door de benodigde capaciteit te verdelen over duizenden servers in de Cloud is het mogelijk geworden om in tijdsbestek van 24 uur (de duur van de bootcamp) voor 601 dagen, 5 uur en 41 minuten aan werk te verzetten.

De meeste deelnemers hebben gratis proef abonnementen en reeds betaalde MSDN voordelen benut om gezamenlijk te komen aan 21613 servers over de hele wereld. Het heeft daarmee niets extra’s gekost.

Training

Voor meer informatie over deze training of over het schaalbaarheidsexperiment stuur je een e-mail naar Ton van Veen of bel je hem via: +31886606600