Bekende influencers op het podium tijdens VINT Symposium 2019

VINT Symposium 2019 - Synthetic

Voor ons nieuwste rapport De Synthetische Generatie keken wij naar het gedrag van jongeren. Hoe gaan zij om met nieuwe technologie en wat doet technologie met deze jongeren? Tijdens het VINT Symposium laten we daarom twee influencers aan het woord: Charlotte van ’t Wout, een scherpe Instagram-onderneemster en Isabel Meijering, de Nederlandse koninging van Autonomous Sensory Meridian Response oftewel ASMR. 

Nieuwe technologie

Terug naar die nieuwe technologie en ons onderzoek. Worden jongeren er slimmer of dommer van, gelukkiger of juist ongelukkiger, zijn ze allemaal verslaafd aan hun telefoon, zijn ze ermee vergroeid, kunnen ze überhaupt nog zonder het apparaat? Wij vielen hierbij van de ene verbazing in de andere. ASMR, Mukbang, vlogging, influencing, gaming: een aantal van die termen waarmee we in aanraking kwamen. 

Abnormaal gedrag? 

Abnormaal gedrag vonden we het. Toch leerden we al snel om verder te kijken. Wat voor ons abnormaal is, is voor de jongeren van nu het nieuwe normaal. We moesten anders naar hen kijken. Wat kunnen wij van ze leren? Waar staan ze voor? Wat zijn hun normen en waarden? Wat nemen ze straks mee in het bedrijfsleven? Hoe gaan zij ons doen en laten veranderen? 

Influencers

Tijdens het VINT Symposium 2019 laten we daarom ook twee influencers van deze generatie uitgebreid aan het woord. Charlotte van 't Wout is de scherpe Instagram-onderneemster. Zij verhuurt via haar account vergaderlocaties in de mooiste panden van de Amsterdamse grachten. Ook is ze een productiviteits- en positiviteitsgoeroe. Wekelijks kijken duizenden mensen naar haar inspiratievideo's op Instagram die slechts enkele seconden duren. Waarom cursussen van dagen volgen als kennis ook eenvoudig tussendoor kan worden gesnackt? Tijdens het VINT Symposium vertelt Charlotte hoe ze in korte tijd dankzij Instagram twee bedrijven heeft opgebouwd en hoe ze munt slaat uit haar online invloed.

ASMR

Isabel Meijering is de Nederlandse koningin van Autonomous Sensory Meridian Response oftewel ASMR. Onlangs verzorgde ze voor 5 Uur Live bij RTL 4 meerdere ASMR-sessies. De kijker moest zich overgeven aan haar gefluister, geritsel en getik teneinde een ontspannen gevoel te krijgen. In haar presentatie legt Isabel uit hoe ASMR werkt en hoe het mensen onder andere kan helpen bij slapeloosheid, depressies en angststoornissen. Isabel geeft een kijkje in de wonderlijke ASMR-wereld, vertelt over haar eigen motivatie en het pad dat ze bewandeld heeft.

Synthetic

Verwacht op het VINT Symposium 2019 'Synthetic' een nieuw perspectief. Technologisch, cultuurfilosofisch en organisatorisch zullen we de contouren schetsen voor deze synthetische toekomst.

Meld je aan voor het VINT Symposium op 25 juni 2019

Ben je benieuwd naar de verhalen van Charlotte en Isabel? Meld je dan nu aan voor het VINT Symposium 2019 in Spant! Bussum.