De studentenunit als startblok, de wereld als finish

Werken bij Sogeti

Ik ben Rick Bouter, Project Management Officer bij Sogeti. 

Begin februari 2013 ben ik bij Sogeti begonnen als afstudeerder binnen het Sogeti trendlab, ViNT (Verkenning Instituut Nieuwe Technologie).

Naast mijn opleiding Commerciële Economie en specialisatie in Business Model Innovatie heb ik namelijk een passie voor nieuwe technologie. Niet alleen nieuwe technologie maar ook juist de vertaling naar businessmodellen interesseren me enorm. Bij ViNT ben ik begeleid door gepassioneerde mensen en heb ik een rapport geschreven over Internet of Things met als titel: “Internet of Things: from sick(care) to health(care)”.

Als afstudeerder bij Sogeti word je ook opgenomen in de Studentenunit. Tijdens mijn afstudeerperiode heb ik meerdere evenementen van de Studentenunit bijgewoond en cursussen gevolgd. Dit resulteerde uiteindelijk in een kennissenkring in de vorm van een aantal jonge en bevlogen collega’s. Voormalig studenten die ik heb leren kennen tijdens mijn tijd in de Studentenunit. Collega’s met wie ik zo nu en dan spreek, met wie ik ervaringen uitwissel over Sogeti en onze opdrachten. Voor mij is de Studentenunit dan ook niet alleen goed voor persoonlijke ontwikkeling, maar misschien nog wel belangrijker voor kennisoverdracht en netwerken van mensen met een zelfde passie, ambitie en bevlogenheid. Een unit met aanstormende professionals die hun vleugels in het IT landschap uit willen slaan.

Na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan binnen de afdeling Consulting Service van Sogeti. Vanaf 1 oktober ben ik actief als Young Professional Business Solutions. Na een fantastische ervaring in Ohio ben ik in de rol van PMO (Project Management Officer) begonnen. Voor deze rol ben ik sinds 4 december werkzaam voor de Cap Gemini University.

Binnen de University ben ik werkzaam op de afdeling die een brug wil slaan tussen de vraag vanuit de groep en het aanbod vanuit de universiteit. De University bestaat uit een virtueel team van vier afdelingen, waar ik momenteel de enige Nederlander van mijn afdeling ben. In dit team wordt niet alleen uitsluitend virtueel gewerkt. We zien elkaar zo een keer in de 6/8 weken op een willekeurige plaats in de wereld. Zo was de laatste keer Parijs en de volgende keer Chicago. Deze meetings ondersteunen allerlei vormen van onze werkzaamheden. De ene keer zijn het inhoudelijke besprekingen, de andere keer een vakinhoudelijke workshop.

In deze voor mij nieuwe internationale functie kom ik dagelijks in aanraking met diverse uitdagingen. Met als meest directe collega’s mensen uit o.a. Amerika, India, Frankrijk en Zwitserland, kun je jezelf wellicht inbeelden dat aspecten als taal, cultuur, karakter en kennisoverdracht binnen al deze landen op een diverse manier opgevat kunnen worden. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden dus genoeg andere uitdagingen om me de aankomende tijd op te storten!