Digitaal geluk of burn-out in de huidige informatiemaatschappij?

Grpahic Witte Hoogendijk

Ons land is inmiddels opgeklommen tot de zesde plaats op de ranglijst van de gelukkigste landen ter wereld. Je vraagt je wellicht af; kan het nog gelukkiger? De eerste spreker van het VINT Symposium 2017 - Witte Hoogendijk - denkt van wel.

Digitaal geluk

Op 13 Juni bruist het weer van nieuwe ideeën en inspiratie. Spant in Bussum opent dan zijn deuren voor het VINT Symposium 2017. Het digitale geluk van Nederland, zijn burgers en consumenten staat dan centraal.

Informatiemaatschappij

Ondanks de geluksmetingen uit het World Happiness Rapport stijgt het aantal mensen dat verdwaalt in de hectiek van de huidige informatiemaatschappij. In plaats van geluk geeft dat stress; mensen branden op. Waar komt dat vandaan, want ‘ik heb toch een mooie baan en een fijne relatie?’

Wie beter dan psychiater, hoogleraar en hoofd van de afdeling Psychiatrie bij Erasmus MC in Rotterdam kan ons dat uitleggen? Witte is tevens schrijver van het boek 'Van Big Bang tot Burn-out'.

Stressfactoren

Witte legt uit hoe we overprikkeld raken door de stressfactoren in de huidige informatiesamenleving en wat we er aan kunnen doen. Zijn stelling is:  "Zonder stress geen vooruitgang: mensen zijn work in progress." Maar aan het feit dat 1 miljoen mensen in Nederland jaarlijks last van een depressie heeft, daar moeten we wel wat aan doen. Een strategie over hoe we informatie consumeren hoort daar zeker bij.

Aanmelden VINT Symposium 2017

Benieuwd naar het verhaal van Witte en andere sprekers? Zoals bijvoorbeeld Tim Cannon, die ervan overtuigd is dat we gelukkiger worden als we onszelf gaan uitrusten met digitale implantaten. Overige sprekers worden binnenkort bekend gemaakt. Graag tot ziens op 13 juni.