Download het Security magazine boordevol eyeopeners over softwareveiligheid

Security magazine cover foto

Wie had tien jaar geleden kunnen voorspellen dat we ons nu massaal druk maken over de veiligheid van onze IT-systemen?

Blijven hackers ons gewoonweg te slim af?

Cover security magazine sogetiMiljarden euro’s worden geïnvesteerd in IT-security-specialisten of startups op dit gebied. De veiligheid van onze systemen is inmiddels ook een vast agendapunt in de bestuurskamer van organisaties. Je vraagt je haast af wat we allemaal verkeerd hebben gedaan afgelopen tijd. We worden elke dag geconfronteerd met zowel aanvallen van hackers als een volgende zwakheid in onze software. Je hoeft geen futuroloog te zijn om te voorspellen dat het niet blijft bij Heartbleed, Shellshock, Freak of andere zwakheden die de revue gepasseerd zijn. Hebben we dan geen vooruitziende blik gehad? Nauwelijks of te laat nagedacht? Of blijven hackers ons gewoonweg te slim af? Slimmer dan we ooit hadden kunnen voorzien? Het antwoord zal ongetwijfeld veelomvattend zijn.

Een belangrijke les is in ieder geval dat we bij aanvang van systeemontwikkeling de veiligheid ervan direct meenemen. Dat lijkt wellicht een open deur. En toch maken we nog vaak genoeg mee dat organisaties niet de daad bij deze woorden voegen IT-security blijft aandacht verdienen.

Download het gratis Security Magazine

Zo ook in het Security magazine dat je nu gratis kunt downloaden. Hierin helpen we met praktische tips en inspiratie van collega-security-managers van bijvoorbeeld Achmea. Samen bereiden we ons voor op de security-uitdagingen voor de komende jaren. Kortom, veel leesplezier!