Een High Tech klimaat waarin persoonlijke groei centraal staat [VIDEO]

Foto high tech test engineer Robin van Put

Mijn naam ik Robin van Put en ik ben Senior High Tech Test engineer bij de afdeling Sogeti High Tech.

Bij Sogeti krijg ik die uitdaging in mijn werk die ik zoek

Ik ben momenteel ingezet bij Priva B.V. Ik ben daar tester in een SCRUM team. Binnen dit team zijn we bezig om een embedded core te maken voor cortex M serie devices. Wat ik hier boeiend aan vind is de afwisseling en uitdaging in de werkzaamheden. Zo ben ik bezig samen met collega’s een nieuwe continuous integration / delivery omgeving op te zetten. Op het gebied van test automation houd ik me bezig met geautomatiseerde testen maken, tooling en frameworks bouwen. Daarnaast bouw ik fysieke test-opstellingen. Deze afwisseling vind ik heel leuk en zorgt ervoor dat ik me op veel vlakken kan ontwikkelen.

Technology Leader zijn is meer geven dan de klant vraagt

In mijn huidige omgeving kijken we verder dan de klant vraagt en helpen we ze in het oplossen van problemen buiten de directe opdracht. Een goed voorbeeld hiervan is dat ik oorspronkelijk bij deze opdracht ben begonnen om een set van geautomatiseerde testen te maken. Hierbij kwamen veel problemen naar boven in de testomgeving. We hebben de klant geholpen hun testomgeving naar een hoger niveau te tillen en deze problemen op te lossen.

Nooit uitgeleerd

Door het volgen van cursussen en regelmatig inlezen in nieuwe ontwikkelingen, blijf ik bij in mijn vakgebied en weet ik mezelf steeds meer te ontwikkelen.

Wat is tot nu toe het mooiste dat je in je carrière hebt meegemaakt?

Ik ben er bij mijn huidige opdracht heel trots op dat ik de klant in een periode van ruim twee jaar, buiten mijn normale werk om, heb geholpen van een omgeving met nauwelijks/geen test automation naar een compleet geautomatiseerde continuous delivery omgeving. En dat we deze overgang direct terugzien in de kwaliteit van de opgeleverde producten.

Het juiste klimaat voor groei en ontwikkeling.

Mijn toekomst binnen High Tech

De volgende stap in mijn carrière is full time software engineer te worden. Sogeti zou hierin kunnen helpen met een developer opdracht, zodat ik op dit vlak meer ervaring op kan doen.

Kies jij ook voor Sogeti?

Ik heb zelf voor Sogeti gekozen omdat ik daar een leuke uitdagende afstudeerstage kon volgen. Dat is me zo goed bevallen dat ik daarna bij Sogeti ben gebleven. En tot op heden heb ik daar geen spijt van. Sogeti is een werkgever is die veel leuke dingen organiseert en je alle mogelijkheden geeft om jezelf te ontwikkelen. 

Ga voor jouw carriere kansen bij Sogeti naar de vacature pagina of stel je vragen aan onderstaande recruiter