Erik Jansen helpt mediabedrijven bij optimaliseren uitzendsystemen

‘Mijn eerste werkplek: het digitale kruispunt van Hilversum’ 

‘Drie afzonderlijke ruimtes met heel veel televisieschermen. Dat was mijn eerste werkplek. Ik had mediatechnologie gestudeerd en via Sogeti werd ik bij Ericsson gedetacheerd met de opdracht om nieuwe functionaliteiten voor het uitzendsysteem van NPO te testen.

Op die locatie in Hilversum kwam alles samen: gemonteerde televisieprogramma’s, leaders, livestreams en commercials. Het was mooi om daar middenin te zitten.

Niet meer handmatig opnemen

‘De vrijdag voor kerst was altijd spannend. Dat was namelijk de dag dat de publieke omroepen en de STER vaak in één keer al hun bestanden voor de kerstperiode uploadden. Vooraf hebben we het systeem daar dus uitgebreid op getest. Daarnaast heeft Ericsson zaken geautomatiseerd die voorheen nog handmatig gingen, zoals het opnemen van programma’s voor Uitzending Gemist en het toekennen van de juiste rechten. Sommige programma’s mogen namelijk niet in het buitenland worden bekeken.’

Digitale televisie

‘Uiteindelijk heb ik drie jaar op dat digitale kruispunt van de NPO gewerkt. En momenteel werk ik bij KPN, waar ik me bezighoud met digitale televisie. Ook daar komen de NPO-zenders weer in beeld. Handig dus dat ik in Hilversum de nodige ervaring heb opgedaan.’

Op zoek naar een baan als Tester?

Wil jij ook zo’n uitdagende en verrassende functie? Kom werken bij de markleider op testgebied.