Grenzen opzoeken, het beste uit jezelf halen, uitdagingen aangaan!

Werken bij Sogeti

Ik ben Tabitha Velthove en Testmanager bij Sogeti.

Ik ben sinds 2006 werkzaam bij Sogeti. Na een leuke introductie van drie dagen op ons hoofdkantoor in Vianen ben ik in het veld aan de slag gegaan als projectmedewerker bij een grote financiële instelling voor de implementatie van Single Euro Payments Area (SEPA). Een onderwerp dat tot op de dag van vandaag actueel is. Vervolgens ben ik ingezet bij een energieleverancier waar ik twee opdrachten heb uitgevoerd: in de eerste opdracht was ik verantwoordelijk voor het in kaart brengen van verbeterinitiatieven in het kader van een aankomende fusie. In de tweede opdracht was ik verantwoordelijk voor de begeleiding bij de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem.

Na een succesvolle implementatie van het kwaliteitsmanagementysteem vond ik het tijd worden voor een nieuwe uitdaging. Die vond ik in mijn eerste leidinggevende opdracht als releasemanager van een ontwikkelteam bij wederom een financiële instelling. Hoe uitdagend de nieuwe opdracht precies zou zijn werd al snel duidelijk. Koud twee maanden in opdracht kon ik, samen met de rest van Nederland, in de krant lezen dat mijn opdrachtgever door de staat genationaliseerd werd. De impact was enorm: naast hoge prio projecten in het kader van wet- en regelgeving en rebranding stonden de tarieven van leveranciers onder druk wat de nodige gevolgen had voor de bezetting van het team en de releases. Met commitment, hard werken en goede teamspirit kom je een heel eind. Ook in economisch mindere tijden.

De economische omstandigheden hebben er uiteindelijk ook toe geleid dat ik afscheid heb moeten nemen van de divisie waar ik destijds ben aangenomen en de overstap gemaakt heb naar onze testdivisie Software Control. Hoewel ik met gemengde gevoelens ben overgestapt kan ik niet anders zeggen dan dat de begeleiding van Sogeti in dit gehele traject als een warm bad voelde. Inmiddels ben ik alweer wat langer aan de slag als testmanager en is mijn omscholingstraject bekroond met de nodige TMap NEXT®  en ISTQB certificeringen.

In de achterliggende periode heb ik met Sogeti veel mooie momenten beleefd. Ik bedoel maar, wie kan nu zeggen ze een aankomende fusie of nationalisatie van dichtbij hebben meegemaakt, na een audit een spontane rondleiding gekregen hebben door een datacenter in het zuiden van het land, de centrale wachtkamer van de Amercentrale van binnen hebben gezien, rond hebben gelopen op de Dealing Room of in het weekend in een fabriek aan de slag zijn geweest voor het live testen van een nieuw systeem?  

Grenzen opzoeken, het beste uit jezelf halen, uitdagingen aangaan. Immers, een goede uitdaging ga ik nooit uit de weg! Heel soms komen uitdagingen uit onverwachte hoek: afgelopen maart heb ik via Sogeti deelgenomen aan mijn eerste hardloopevenement, de 20 van Alphen. Ik hoor mezelf nog tegen mijn unitmanager, zelf actief hardloper, zeggen: “Hardlopen? Nee, dat is echt niets voor mij”.