Hoe voeg je echt waarde toe met IoT? [VIDEO]

How to start with IoT-Steven van Dalen

Starten met IoT is niet moeilijk. Maar hoe zorg je ervoor dat IoT echt waarde toevoegt? Steven van Dalen en Tom van de Ven van Sogeti High Tech lieten dat zien tijdens een presentatie op de Electronics & Applications Beurs 2017. 

Connectiviteit

De verwachtingen rondom Internet of Things zijn hooggespannen. Door connectiviteit aan een product of een proces toe te voegen ontstaan er kansen. Kostenbesparing, of extra waarde creëren door de data te verkopen. Het toepassen van IoT kan grote gevolgen hebben voor een onderneming. Verdienmodellen (as a service), personeelsbestand en de supply chain moeten kritisch bekeken worden om het maximale uit IoT te halen. 

Digitale transformatie

Bezoekers kregen aan de hand van concrete cases tips om van IoT een succes te maken. Tom en Steven bespreken hoe IoT niet enkel een buzzword binnen de organisatie kan zijn, maar hoe het de digitale transformatie versnelt. De kostprijs van connected devices wordt steeds lager, maar enkel als ze in zeer grote aantallen worden afgenomen. De keuze voor zelf ontwikkelen of inkopen is essentieel.

IoT platform

Een IoT platform kan zelf worden gebouwd maar er zijn tal van krachtige platformen beschikbaar. Met IoT is het belangrijk de beste elementen voor uw oplossing bij elkaar te vinden. Sterke partners zijn hierbij belangrijk.

Een stappenplan om van use case naar business case te komen is de essentie om te starten met IoT.

Starten met IoT?

Benieuwd naar het stappenplan van use case naar business case? Bekijk dan de video van de presentatie van ca. 20 minuten of download direct de presentatie in PDF.