IT-studenten Hogeschool Utrecht ontvangen innovatie prijs ProjectB

ProjectB Winnaars Update Visual

Tijdens de eerste ProjectB Challenge streden verschillende studententeams dit jaar om het winnen van de beste IT-innovatie voor mensen mensen met een beperking of chronisch zieken.

Studenten Challenge

De ProjectB Challenge is een wedstrijd tussen groepen studenten in het laatste of voorlaatste jaar van hun IT-studie. Het project  daagd ze uit om informatie technologie in te zetten om het leven van mensen met een beperking te ondersteunen of zelfs de kwaliteit van hun leven te verbeteren. De definitie van beperkt mag daarbij ruim genomen worden. Het betreft niet alleen mensen met een handicap maar ook bijvoorbeeld chronisch zieken die in hun dagelijks leven beperkt worden door hun ziekte. In 2016 wordt er door teams gestreden om het winnen van de ProjectB Challenge 2016.

Winnaars ProjectB

De studenten van de Hogeschool Utrecht wonnen ProjectB met: Kornuit: een app voor mensen met autisme. Alle teamleden kregen de hoofdprijs, de nieuwste smartwatches, onlangs uitgereikt!

Programma ProjectB 2016

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de tweede editie van ProjectB in volle gang en hebben zich al teams gemeld van hogescholen uit Zwolle, Den Haag, Utrecht, Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. Wil jij je team ook aanmelden dan kan dat nog tot begin januari. Kijk hieronder wat je gaat doen:

Je formeert een team van vier tot zes leden. Al brainstormend komen jullie tot een innovatief idee hoe IT ingezet kan worden voor mensen met een beperking of chronische ziekte. De voorstellen worden door een jury beoordeeld en de beste 10 gaan door naar de tweede fase. In fase twee werken de studenten de ideeën uit tot een werkend prototype of dienst. Hierbij worden zij begeleidt door een coach van Sogeti. Deze periode loopt van eind januari tot en met begin juni. Het project wordt afgesloten met een grote Awardsnight eind juni 2016. 

Meer weten of inschrijven voor de Studenten Challenge?

Durf jij met je team de challenge aan? Kijk dan op de ProjectB pagina op Tweakers.net of ga naar het inschrijfformulier.