"IT verveelt nooit" - Rick Schouten, Sr Functioneel Beheerder

Rick Schouten - Cameraman en Functioneel Beheerder

Mijn naam is Rick Schouten. Ik ben Senior Functioneel Beheerder bij Sogeti.

Mijn passie voor IT?

De constante veranderingen binnen de wereld van IT blijven me boeien. Niet alleen de techniek, maar ook de processen en de diverse methodieken. De constante drive om te verbeteren en efficiënter te worden is mateloos interessant. Hoewel ik zelf geen geen techneut ben, heeft het wel heel erg mijn interesse. Sommige zaken kan ik ook thuis gebruiken naast dat je ze op je werk kan toepassen.

Wat is je grootste passie naast je werk?

Naast mijn werk als Senior Functioneel Beheerder werk ik ook als cameraman, editor en producer voor Fantastrick Media Producties, mijn eigen mediabedrijf. Zo film ik graag op evenementen (zoals bij de Sogeti SuperOpkikkerdag) en maak ik promotiefilms voor bedrijven en films om te delen via de social media-kanalen.

Wat is je levensmotto

Life’s a journey, not a destination.

Een gemiddelde werkdag, hoe ziet die er uit?

Ik begin de dag met een kop koffie terwijl ik ondertussen de PC opstart. Daarna kijk ik wat de belangrijkste nieuwe mails zijn en dan begint de dag met geplande activiteiten zoals een dagstart, diverse meetings, het uitvoeren van acties en wellicht ook nog wat ongeplande werkzaamheden. Niets is zo veranderlijk als een dag van een Functioneel Beheerder.

Wat was je leukste project?

Mijn leukste project is toch wel het project waar ik op dit moment mee bezig ben. Bij de SNS Bank werk ik aan het professionaliseren van een Functioneel Beheer-team binnen een BI-omgeving. Samen zorgen dat alles nog efficiënter wordt, nog professioneler. We zijn nu stappen aan het zetten en de eerste resultaten worden zichtbaar. Hoe mooi is dat!

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Binnen Sogeti worden er diverse mogelijkheden geboden om mezelf te ontwikkelen. Bijvoorbeeld de talloze trainingsmogelijkheden die er zijn, of door met collega’s op diverse momenten te sparren. Ik grijp graag alle mogelijkheden aan om een training te volgen om mezelf verder te ontwikkelen, maar vooral ook om mijn kennis te delen met mijn klanten.

Wat wil jij bereiken in jouw carrière?

Naast dat ik me nog verder wil ontwikkelen als product owner zou ik het bijzonder vinden om een keer een opdracht te mogen doen binnen een ziekenhuis-omgeving; om daar direct impact te kunnen hebben. Vraag me niet waarom maar dat is altijd een droom geweest.

Functioneel Beheerder bij Sogeti?

Wil je verschillende werkomgevingen, collega's om mee te sparren en veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen? Dan biedt een baan als Functioneel Beheerder bij Sogeti jou veel mogelijkheden.

Kijk op onze vacature-pagina voor een overzicht van onze vacatures. Wil jij meer weten over Functioneel Beheer kijk dan op onze expertise-pagina.