Ketentesten voor de Alles-in-een-Polis van Interpolis

Foto Zoë-Amber

Ik ben Zoë-Amber Wolters, 28 jaar en in mijn vrije tijd softbal verslaafd. Momenteel via Sogeti ingezet als ketentester voor het Alles-in-een-Polis project bij Achmea Interpolis. Ik ben ingestroomd als Young professional en inmiddels hard op weg naar de meer coördinerende kanten van het (test)spectrum.

Foto: MARC-O-GRAFIE

Mijn uitdaging als ketentester

De Alles-in-een-Polis waar ik aan werk bij Achmea Interpolis is een allesomvattende verzekeringsoplossing voor klanten. Een pakket dat de basis vormt van veel van de mogelijkheden bij deze verzekeraar en de post waarop de rest van het bedrijf kan leunen.

Mijn uitdagingen zitten vooral in de elementen die komen kijken bij het ketentesten. De AieP stroomt door een grote hoeveelheid systemen die op steeds weer veranderende manieren aan elkaar zijn gekoppeld. Niet alleen vereist dit zorgvuldigheid in het opzetten van de tests via de juiste ketens, ook ben ik constant bezig met het op één lijn houden van de verschillende stakeholders en processen. Daarbij werk ik binnen een van de teams die vooraanstaand zijn op het gebied van de stap naar Agile werken. Binnen de kaders van Safe zoeken wij naar de meest effectieve manieren om continuous delivery te garanderen binnen een bedrijf dat nog voor een groot deel waterval werkt.

Spin in het web

Sogetisten vind je bij Achmea op alle plekken in de keten. Ontwikkelaars, testers en ook mensen op management posities zorgen ervoor dat wij een spin in het web zijn binnen Achmea.  Zo is binnen mijn project een automatische regressieset opgezet door een Sogeti collega. En ook al is deze collega inmiddels niet meer werkzaam bij AieP, bood zijn werk een basis waarop wij nog steeds kunnen bouwen. We zijn het eerste team dat zich zo sterk opzet op het gebied van kwaliteit en dankzij onze regressie- en automatiseringscapaciteit inspireren wij ook andere teams om hun werkwijze aan te passen.

Wat Technology Leader zijn voor mij betekent

Technology Leader zijn betekent dat ik niet ’s ochtends binnenkom om me achter mijn bureau te installeren. Al vrij snel na mijn start bij Achmea kreeg ik de ruimte om mijn ervaring op het gebied van regressie (opgedaan in een vorig project) om te zetten in verbeteringen in de bestaande set van het project. Niet alleen kan ik zo zorgen dat we vooroplopen op het gebied van automatisering, maar hebben we nu ook een goed in elkaar zittende manuele set die ons een goede dekking biedt per release.

Technology Leader betekent voor mij vooral niet teveel vastzitten aan het status quo. mogelijkheden zien waar ze ontstaan en niet bang zijn om die aan te kaarten. Enige weerstand mag nooit een reden zijn om te streven naar de verbetering en toegevoegde waarde die jij voor een project kunt bieden.

Ik zit zelf achter het stuur van mijn ontwikkeling

Sogeti biedt een ruime keuze aan mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ik ben binnengekomen als Young Professional zonder noemenswaardige ervaring op het gebied van IT en testing. Maar naar een gedegen opleidingstraject kon ik het in mijn kennis in mijn eerste opdracht meteen waarmaken.

Cursussen, trainingen en (in)formeel georganiseerde evenementen zorgen ervoor dat ik mij op elke mogelijke manier blijf ontwikkelen. Je zit zelf aan het stuur van je kunnen bij Sogeti. Daar waar jij ambitie hebt om te leren, biedt Sogeti de middelen om dat te doen. Het enige dat je hoeft te doen – is vragen.

Groot maar toch persoonlijk

Drie jaar geleden ben ik gestart bij Sogeti – een halfjaar na mijn afstuderen. Al direct bij binnenkomst bij Sogeti werd er vooral gekeken naar waar mijn potentieel zat. Zo voelde het kennismakingsgesprek niet als een opeenstapeling van de dingen waaraan het me nog ontbrak – maar was het een ontdekking van de manieren waarop ik waarde zou kunnen bieden. De manier waarop ze een zo grootschalig bedrijf toch klein en persoonlijk wisten te houden maakte erg veel indruk en ik heb sindsdien geen moment spijt gehad van mijn keuze.

Wat is tot nu toe het mooiste dat je in je carrière hebt meegemaakt?

Recent ben ik binnen Sogeti gevraagd om deel te nemen aan het Sogeti Succes programma. Een intensief leertraject voor een select aantal deelnemers die binnen het bedrijf de mogelijkheid krijgen zich exponentieel te ontwikkelen. Cursussen op het gebied van leiderschap, kennismakingen binnen alle lagen van het bedrijf en vooral een manier om binnen een groep gelijkgestemde collega’s banden te vormen waarvan ik nu al weet dat ik daar veel jaren van nu nog op kan bouwen.

Een kans waar ik ontzettend dankbaar voor ben en die zorgt voor een extreem gevoel van trots, omdat dit door hard werken is bereikt.

Mijn volgende stap in mijn carriere?

De volgende stap in mijn carrière is een ontzettend lastig vraagstuk. Niet omdat ik nooit nadenk over volgende stappen – maar omdat de mogelijkheden vrijwel eindeloos zijn binnen Sogeti alleen al. Daar waar ik weet dat mijn hang naar orde scheppen in de chaos, en mijn natuurlijke drang naar controle ervoor gaan zorgen dat ik binnen een management rol op mijn plek zou zijn, zou ik nog niet weten op wat voor een plaats binnen het bedrijf of project dit zou kunnen zijn.

Gelukkig is Sogeti een bedrijf dat alle ruimte biedt voor ontdekking op dit gebied. Collega’s zijn altijd meer dan bereid om het gesprek aan te gaan en keuzes te helpen verhelderen. 

Heb jij interess in IT?

Kiezen voor Sogeti vereist in mijn ogen weinig overtuigingskracht. Mensen in mijn eigen kringen die een interesse hebben in IT, nodig ik graag uit voor een van onze game-avonden. Zo kunnen ze op informele wijze kennismaken met collega’s en zien ze direct hoe een groot bedrijf toch persoonlijk kan blijven.

Tel daarbovenop het enthousiasme waarvan ik weet dat ik het uitstraal als ik het heb over werk, en een blik op de ontelbare ontwikkelmogelijkheden – dan lijkt het mij al snel duidelijk dat Sogeti een goede keuze is.

Wil jij weten wat de mogelijkheden zijn van werken bij Sogeti? Kijk dan snel op de vacature pagina of neem contact op met onderstaande recruiter.