"Kom naar de slimme huiskamer tijdens IoT Tech Day 2016"

Sogeti Smart Livingroom IoT Tech Day

Tijdens de IoT Tech Day 2016, voorheen de IoT Developers Day, op 14 april, komen ruim 1000 professionals samen om zich te laten informeren en inspireren over de laatste innovaties en ontwikkelingen van IoT.

Collega's van Sogeti met en passie voor en veel kennis van IoT, Tom van de Ven en Chris den Arend, nemen bezoekers mee in een echte IoT-ervaring in hun slimme huiskamer. Daarnaast kunnen deelnemers bij de stand nog meer IoT-toepassingen ervaren. We zijn nieuwsgierig naar wat dit inhoudt en dus stelden we hen een aantal vragen:

Waar gaat jullie sessie over tijdens de IoT Tech Day?

Tijdens onze sessie op IoT Tech Day 2016 nodigen we iedereen uit in onze slimme miniatuurwoonkamer. We laten zien hoe een end-to-end IoT scenario eruit ziet. Is het te koud in de huiskamer? Dan zetten wij de kachel aan. Wordt het donker? Dan gaan de lichten aan! Allemaal door middel van IoT. Bezoekers ervaren hoe wij van A-Z, van design tot implementatie,  een IoT toepassing aanpakken. Denk aan hardware, cloud, security, testing en nog veel meer. Belangrijk onderdeel daarvan is kwaliteit, dus kom IoT testing ook uitgebreid aan de orde. We hebben over de aanpak daarvan een boek geschreven en Tom is dara mede-auteur van. Hij legt uit waarom het testen van een IoT scenario anders is dan het traditionele testen. Overigens kunnen bezoekers daarnaast bij onze stand een uitgebreidere uitleg krijgen en live een aantal IoT-items ervaren, zoals de winnaar van onze IoT Battle, de I-pot, een slimme toiletpot. 

Hoe zijn jullie op het idee gekomen?

De slimme miniatuur huiskamer is met onze aanpak van IoT Testen getest. Zo kunnen we voor bezoekers een mooie link maken tussen een bewezen methode, het direct in praktijk brengen daarvan en hen tegelijkertijd de resultaten laten ervaren. Dit project is ook daadwerkelijk ontstaan om het nieuwe boek IoTMap in praktijk te brengen. Het project is geëvalueerd naar een IoT-platform vergelijker, waarmee we naast elkaar verschillende platformen zien als back-end. Verschillende cloud oplossingen worden gebruikt om data weer te geven en om de huiskamer aan te sturen.

Waarom moeten bezoekers zeker naar de slimme huiskamer komen?

Bezoekers ervaren een IoT oplossing in praktijk. Er bestaan overeenkomsten tussen alle IoT oplossingen, maar wij laten zien hoe de invulling daarvan met verschillende technologieën gerealiseerd kan worden. Verder wordt duidelijk wat de best practices zijn voor IoT  en IoT testing.

Wat is jullie persoonlijke link met IoT?

Chris: Vanuit mijn achtergrond als Software en Cloud developer ben ik aan de slag gegaan met IoT. Bij Sogeti heb ik de IoT Battle mogen organiseren. Natuurlijk zijn we al een tijd bezig met IoT, maar dit was een grote stap in de bewustwording en kennisopbouw van IoT binnen onze organisatie en ook voor klanten. De combinatie van Cloud en IoT maakt me nog steeds enthousiast. Daarnaast heb ik een grote passie voor Kunstmatige Inteligentie i.c.m. IoT.

Tom: Al jaren ben ik actief in het High Tech domein met een focus op testen. Met de verschuiving van de term 'IoT' naar de top van de Gartner Hype cycle is er sterke focus op  'Things'  ontstaan. Aangezien 'Things' vaak High Tech producten zijn is mijn link naar IoT direct aanwezig: zonder 'Things'  geen 'IoT'.  We kunnen nu ineens alles met alles verbinden en laten praten en er ontstaan in een hoog tempo nieuwe oplossingen. De “start-up” snelheid van IoT oplossingen fascineert me en daarmee de vraagstukken voor testen die dit met zich meebrengt. Dit is ook gelijk mijn inspiratie geweest voor het schrijven van "IoTMap: Testing in an IoT environment”!

Bezoek onze stand en smart livingroom 

Ben je erbij op 14 april in de Jaarbeurs, bezoek dan onze stand en sessie. Kun je er niet bij zijn en wil je meer weten over IoT neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op.