Meld je aan voor de Testing University colleges in september

Update visual Sogeti Testing University

Sogeti organiseert in september 2015 kennis colleges voor IT-professionals. Er wordt ingespeeld op innovaties en trends in het testvak die jouw IT-vakmanschap vergroten.

Hieronder vind je een overzicht van de colleges die gratis worden aangeboden. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere colleges. Alle colleges beginnen om 18:00 uur en eindigen om 21:00 uur. De colleges vinden plaats op het Sogeti hoofdkantoor in Vianen.

3 september - college: TMap® HD waarbij de tester centraal staat.

Wil jij weten hoe jij als testengineer de praktische aanpakken van de TMap® Suite toepast? Deze college start met een overzicht van de nieuwste ontwikkelingen in TMap® en aansluitend gaan we aan de slag met de de praktijk waarin je ervaart hoe je jouw testen op een leuke manier effectief maakt! Wil jij dit college volgen ga dan naar de aanmeld pagina.

Voor deze colleges dien je een eigen device mee te nemen met daarop Excel.

10 september - tijdreizen in testen van waterval naar Agile.

Organisaties oriënteren zich op het gebied van Agile en zitten in de overgang van traditionele waterval projecten naar de Agile (Scrum) aanpak. Dit heeft vaak ingrijpende gevolgen voor de organisatie op het gebied van onder andere cultuur, architectuur, automatisering en aansturing.

Sogeti deelt tijdens dit college waardevolle ervaringen over de transitie naar de Agile werkwijze. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt er ingegaan op wat goed werkt en wat minder goed werkt. Ben jij benieuwd naar:

 • Welke tools we op welk moment in onze reis hebben gebruikt en wat we nu gebruiken?
 • Welke processen werkten en welke niet?
 • Welke verantwoordelijkheden we hadden en welke we nu hebben als testers?
 • Wat de veranderingen zijn voor de organisatie?
 • Wat de de veranderende rol is van de tester en welke tooling wordt gebruikt?

Meld je dan aan voor dit college. Vooraf kun je ook al je vragen stellen aan onze specialisten via onderstaand contact.

17 september - versnellen met performance testen.

Met de komst van smartphones en tablets is snelheid van applicaties en IT-systemen steeds belangrijker geworden voor de gebruiker. Met de building block ‘Performance testen’ binnen TMap® HD benadrukken we het belang hiervan. In onze snelle wereld is performance onlosmakelijk onderdeel van een testtraject.

Maar hoe pak je Performance testen eigenlijk aan? Wat zijn de cruciale stappen die je moet doorlopen? Tijdens dit college inspireren we je met best practices rondom Performance testen. We demonstreren de tooling en nemen je mee in de wereld van cloud performance testen.

 • Wil jij de snelheid houden in je testwerkzaamheden?
 • Nieuwsgierig wat de beste aanpak voor performance testen is?
 • Altijd al een performance test willen uitvoeren?

Meld je dan aan voor de dit college.

24 september - A fool with a tool is still a fool.

Testautomatisering is HOT! Maar met alleen een tool ben je er niet.

 • Wat is de beste aanpak voor het succesvol inzetten van Testautomatisering?
 • Waar moet je op letten bij het doorlopen van een testautomatiseringstraject?
 • Hoe kan ik zelf testautomatisering tools te bouwen?
 • en wat is het geheim van een succesvolle acceptatie door de organisatie?

Ervaar aan de hand van een ervaringsverhaal van één van onze klanten hoe testautomatisering succesvol kan worden aangepakt. Je wordt daarbij meegenomen in een praktisch en helder stappenplan waarbij ook wordt ingegaan op de acceptatie binnen de organisatie. Daarnaast maak je kennis met AutoIT en toepassingen die testers helpen om het beheer van geautomatiseerde testcases te vergemakkelijken.

Aanmelden voor dit college kan via deze pagina.

Inschrijven voor (één van) bovenstaande colleges?

Wil jij je kennis vergroten op één of meerdere van bovenstaande gratis aangeboden colleges? Klik dan voor meer informatie en inschrijven op onderstaande knop.