Mobile apps dragen bij aan je gezondheid

Mobile apps dragen bij aan je gezondheid

"Voorbeelden te over van apps binnen de gezondheidszorg," zo meent Andreas Sjöström.

Iemand die zich niet gezond voelt, komt tegenwoordig al bij de dokter binnen met een diagnose. Want met zijn smartphone heeft hij zijn bloeddruk al gemeten en via apps is hij op de hoogte gehouden van ontwikkelingen van het ziektebeeld dat hij heeft. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn van medicijnen voor zijn aandoening, is hij als eerste op de hoogte.

Proef met geneesmiddelen

Andreas: “Via een app kan hij zien dat er bijvoorbeeld in Canada een proef is gestart met pillen voor zijn ziekte. Via zijn arts kan hij zich daarvoor vervolgens inschrijven." Artsen, apothekers kunnen de band verstevigen met hun cliënten via mobiele toepassingen.

Verbeter de gemeente

Hetzelfde geldt voor het gemeenteapparaat. Via een app aangeven of de publieke verlichting kapot is; en dan geautomatiseerd de opdrachtbon klaarmaken, zodat de dienst publieke werken ermee aan de slag kan. Er zijn al gemeenten in Nederland die dit mogelijk hebben gemaakt.

Vergelijken producten supermarkten

Alle aanbiedingen van 26 supermarktketens vergelijken? Dat kan met de app Supermarkt+. De grootgrutters zelf bieden apps om recepten en bijbehorende boodschappenlijstjes paraat te hebben. Of om je op de hoogte te stellen van op jou toegesneden aanbiedingen. “Retail kan veel baat hebben bij deze ontwikkelingen”, meent Sjöström.

Opzoek naar mobiele oplossingen?

Wilt u een app realiseren voor patiënten, burgers, studenten of consumenten? E-mail dan Rolf Craenen of bel hem via +31886606600.  Sogeti brengt mobiele concepten tot leven.