Pieter van Boheemen over vertrouwen in biotech tijdens VINT Symposium '18

In code we trust-VINT Symposium

Bij Pieter van Boheemen krijgt ‘In Code We Trust’ een tweede betekenis. Computercode mengt zich in zijn keynote met de code van het leven: DNA. Welke rol speelt vertrouwen, nu biotech in opmars is en mensen hiermee op een do-it-yourself manier aan de gang gaan? Pieter is onderzoeker bij het Rathenau instituut en gaat er uitgebreid op in tijdens het VINT Symposium 2018. 

Wetenschap en biotech

Pieter werkt sinds oktober 2017 bij het Rathenau Instituut. Zijn specialisatie is co-creatie rondom de maatschappelijke aspecten van wetenschap en technologie. Zo draagt zijn onderzoek bij aan begrip van de sociale en ethische aspecten van synthetische biologie en epigenetica. Eerder werkte Pieter bij De Waag in Amsterdam als programma manager en hield hij zich bezig met kennisverspreiding en kennisdeling van biotechnologie. Hij begaf zich in het internationale bio-hackers circuit en maakte vlogs als ‘How to get to jail as a biohacker'

Biologische code

Op het symposium geeft Pieter een verbluffende kijk in de toekomst van onze biologische code tijdens zijn keynote ‘Trusting code with your life'. Via inspirerende voorbeelden verkent hij de digitale kant van bio-technologie. Is het 3D printen van organen een realistische toekomst? En het zelf fabriceren van een griep vaccin? Kan data opgeslagen worden in een DNA structuur? Wat zijn de grenzen van vertrouwen in deze baanbrekende technologie, de bedrijven, en de gebruikers?

Meld je aan voor het VINT Symposium op 12 juni 2018

Ben je benieuwd naar het verhaal van Pieter van Boheemen? Meld je dan nu aan voor het VINT Symposium in Spant! Bussum.