Presentaties BI&A Symposium 2016 beschikbaar [DOWNLOADS]

Presentaties BIA Symposium

De toekomst is data. Dat was de boodschap voor de ruim 400 gasten van het BI&A Symposium 2016. Meer dan 20 sprekers gaven inzicht in hoe zij de toekomst met data besturen. 

Sprekers van het ochtendprogramma

In hun verhalen gingen de eerste sprekers met name in op hoe de toekomst met data eruit ziet en wat dat voor individuën en organisaties betekent. 

Sander Duivestein (Trendwatcher Verkenningsinstituut Nieuwe Technologie) liet zien hoe virtual reality, artificial intelligence, 3D printing, brain interfaces, blockchain, robots, big data, privacy en het Internet of Things ons leven voorgoed veranderen. Al deze nieuwe technologie laat een blijvende impact achter op de manier waarop we kennis vergaren, delen en tot nieuwe inzichten komen. Wat is de rol van BI & Analytics in dit geheel? 

Rick van der Lans (onafhankelijk adviseur, docent en auteur BI) ging in op het grote BI-dilemma. De intentie van elk BI-systeem is om op een of andere manier beslissingsprocessen te ondersteunen en te verbeteren. Klinkt prachtig, maar de eerste systemen bestonden voornamelijk uit simpele managementrapporten en veel huidige systemen zien er niet veel anders uit. Met alle nieuwe technologische mogelijkheden en de nieuwe gebruikerswensen moeten we met andere oplossingen gaan komen.  

Peter van Buijtene (PostNL, Manager Strategy & Development) vertelde over de weg die PostNL heeft afgelegd om tot toepassing van Advanced Analytics te komen. Aan de hand van een aantal PostNL use cases werd duidelijk hoe zij middels kleine stappen met Business en IT tot grote stappen in Advanced Analytics zijn gekomen.

Breakouts 

Diverse sprekers gaven een verdieping op onderwerpen als Selfservice BI, Cloud, IoT, Analytics en Process Mining. U kunt via de links hieronder de betreffende presentatie downloaden. De downloads worden in de komende dagen aangevuld. 

Meer weten over BI & Analytics?

Wilt u meer weten over de onderwerpen van de presentaties van het BI&A Symposium of verder praten over de mogelijkheden van BI en Analytics voor uw organisatie?