Presentaties QX Day beschikbaar [DOWNLOADS]

QXDay_Presentaties beschikbaar

"Het gaat niet meer over testen. Het gaat over kwaliteit en de beleving daarvan." Marco van den Brink, COO van Sogeti, opende daarmee de nieuwe versie van de TMap Dag: de Quality Experience Day op 2 oktober 2017. 

Meer dan 500 testers, ontwikkelaars en beheerders kwamen naar de Fabrique in Utrecht om nieuwe manieren van softwaretesten en kwaliteitszorg te ontdekken èn te ervaren. Niet alleen kon men luisteren naar sprekers over o.a. Automation, QA, Agile/DevOps, Cloud, IoT, Artificial Intelligence en Cybersecurity, maar de deelnemers gingen juist ook actief 'met de handen aan de knoppen' aan de slag. Daarmee was de opzet en inhoud van de nieuwe QX Day anders dan de eerdere 8 edities van de TMap Dag. Ook werd het nieuwste World Quality Report uitgereikt. 

Nieuwe technologie

Sander Duivestein, trendwatcher van VINT nam de bezoekers na de opening in een razend tempo mee in alle technologische ontwikkelingen en wat de impact daarvan is op ons dagelijkse leven. Zijn motto: just do it, ga nieuwe ontwikkelingen ervaren, meemaken en testen.

Mark Oost maakte dat vervolgens concreet op het gebied van Artificial Intelligence. Wat is het precies, wat kan het betekenen en hoe kun je het toepassen? Mark is de nieuwe practice lead AI, aangezien Sogeti flink investeert in het integreren van AI in haar (test)dienstverlening. 

Presentaties van de sessies en workshops

Vervolgens startte een uitgebreid programma waarbij de bezoekers zelf een keuze konden maken uit meer dan 20 sessies en workshops. Hieronder tref je de links naar de presentaties aan (deze worden de komende tijd verder aangevuld): 

Technologiepartners in de QX Zone

De QX Day werd mede mogelijk gemaakt door Neotys, HPE, CA Technologies, Micro Focus, DATPROF, Parasoft, Tricentis en Testbirds. Bij deze partners konden bezoekers in de QX Zone de nieuwste technologieën ontdekken.

Bij het Sogeti Hack-lab van Cybersecurity kon je live de kwetsbaarheden in software ontdekken en de uitdaging aangaan met Ethical Hackers om systemen en applicaties te beschermen.  En natuurlijk was er voldoende ruimte om te netwerken en andere vakgenoeten te ontmoeten.

Video van de QX Day bekijken? 

Ben je benieuwd naar de QX Day? Check dan onderstaande video met een korte impressie van het event. Meer weten over nieuwe manieren van softwaretesten? Neem dan contact met ons op. 

QX Day 2017