Puzzelen met complexe creditcard-processen

Foto Michelle de Winter

Ik ben Michelle de Winter en ik werk sinds september 2015 bij Sogeti als Senior Testtool Engineer.

Des te complexer, des te beter

Ik ben nu ruim anderhalf jaar ingezet bij International Card Services en ik test daar met een ontzettend leuk team het systeem dat alle achterliggende creditcard-processen uitvoert. Dit is heel tof, omdat het een ontzettend complex systeem is. Het is dus altijd puzzelen om te achterhalen hoe het nou precies werkt en hoe het zou moeten werken. Elke dag weer een uitdaging!

Tijdwinst realiseren

We maken bij ICS gebruik van Tosca. We hebben dat ingericht met een framework dat we zelf hebben bedacht, waardoor we heel veel testgevallen parallel kunnen uitvoeren. Dit levert ons en dus ook onze klant veel tijdswinst op.

Goed is niet goed genoeg

Technology leader zijn betekent voor mij kritisch blijven denken en kijken naar processen. Het willen blijven veranderen en optimaliseren. Niet altijd is het mogelijk om gebruik te maken van de nieuwste technieken, maar door kritisch te blijven kijken naar hoe zaken opgepakt worden, kunnen we ons altijd blijven ontwikkelen. Zowel qua technologie die we gebruiken, als de manier waarop we het werken inrichten.

Bij Sogeti tel ik mee

Ik heb voor Sogeti gekozen omdat het een bedrijf is waar je als persoon echt meetelt. Het is voor Sogeti belangrijk dat je het naar je zin hebt en dat je je ontwikkelt in de richting waarin jij je wilt ontwikkelen. Dat vind ik heel gaaf en dat is ook absoluut de reden dat ik nu weer voor Sogeti zou kiezen.

Van werken met computers naar werken met mensen

Ik ben binnen anderhalf jaar gegroeid van junior zonder echte relevante werkervaring tot iemand die binnen ICS best wel wat verantwoordelijkheid krijgt. Ik vind het echt super gaaf dat ik dat bereikt heb binnen korte tijd.

Op dit moment wil ik mezelf vooral blijven ontwikkelen binnen mijn huidige opdracht, kijken wat ik hier allemaal kan oppakken en hoe ik dit het beste kan doen. Uiteindelijk wil ik iets meer met mensen gaan doen, maar wat precies weet ik nog niet. Sogeti kan mij hier bij blijven helpen door trajecten zoals The Next Step – een programma waarin medewerkers met hun talenten en ambitie aan de slag gaan - en verbredende en verdiepende cursussen aan te bieden.

Sogeti faciliteert je ontwikkelpad

Sogeti is een heel persoonlijk bedrijf, ze faciliteren je in je ontwikkelpad en kijken welke kant jij op wil en kan. Je kunt hier echt alle kanten op, dat is gaaf! 

Puzzelen als Testtool Engineer van Sogeti bij ICS


Wil jij net als Michelle werken aan je carrière in de IT? Kijk vandaag nog op onze vacature pagina naar de mogelijkheden als bijvoorbeeld Test Automation engineer.