Radio 1: Nieuwe app genereert neppe naaktfoto's

Radio 1 neppe naaktfoto's Thijs Pepping

Deepfake-technologie gaat veel veranderen. Eerder verscheen al een artikel van Thijs Pepping en Sander Duivestein in Het Financieele Dagblad over de impact van deze technologie. Thijs was bij Radio 1 te gast om te praten over een nieuwe app die neppe naaktfoto's genereert.

Gevaarlijk

De nieuwe app genereert een naakt lichaam onder een foto van een vrouw die kleding aan heeft. Het gaat dus om een neppe naaktfoto. Volgens Thijs gaat de impact van de app veel verder dan wij denken en is het zelfs een gevaar voor de democratie. Waarom hij dit denkt, licht hij toe in het interview. Door apps als deze wordt deepfake-technologie steeds normaler en kan je straks niet meer vertrouwen op wat je ziet. Toch zijn er ook tips om te achterhalen of iets echt of nep is. Thijs gaat hierover met advocaat Sandra Kouwenhoven in gesprek met Henk van Steeg en Robbert Meeder in het programma Langs de Lijn En Omstreken van Radio 1.

Luisteren

Beluister het hele item op Radio 1: Nieuwe app genereert neppe naaktfoto's.

Download rapport

De deepfake-technologie sluit naadloos aan bij de ontwikkelingen rondom de synthetische generatie. Download gratis het rapport The Synthetic Generation van VINT.