Sharepoint Specialist bij Sogeti

Werken bij Sogeti

Ik ben Marcela Bovio en Sharepoint specialist bij Sogeti.

Ik ben 31 jaar geleden geboren in Mexico. Ik woon inmiddels 3 jaar in Nederland in Tilburg. Mijn passies zijn zingen en viool spelen. Zo ben ik ook in Nederland terecht gekomen. Via internet kwam ik in contact met een Nederlandse band waar ik mij als zangeres bij aan kon sluiten (Stream of Passion). Later kreeg ik een relatie met één van de bandleden. Na een aantal jaar heen en weer reizen tussen Mexico en Nederland, hebben wij ons uiteindelijk gevestigd in Nederland.

In Mexico had ik al een cursus Nederlands gevolgd en door het veel te spreken in Nederland wordt mijn Nederlands ook steeds beter. Via een vriend kwam ik in contact met Sogeti en in september 2008 ben ik in dienst gekomen bij Sogeti. Aan het begin was het nog wel wat lastig communiceren, maar al doende leert men!

Ik heb voor Sogeti gekozen vanwege de kansen die mij hier geboden werden en overigens nog steeds worden geboden. Ik heb alle mogelijkheden om mij te ontwikkelen aangepakt en daarmee ook een super snelle groei doorgemaakt. Daarnaast vind ik het belangrijk om voor een bedrijf te werken dat niet alleen stuurt op klant- of organisatiebelang, maar dat ook rekening houdt met de belangen van haar medewerkers.

Ik heb in Mexico de studie Computer system engineer gevolgd, wat in Nederland vergelijkbaar is met een HBO ICT opleiding. Voordat ik bij Sogeti kwam, heb ik mij 7 jaar bezig gehouden met het ontwikkelen in Microsoft. Bij Sogeti kreeg ik daarnaast de kans om aan de slag te gaan met SharePoint. Ik heb eerst de algemene opleiding voor SharePoint gevolgd. Naar aanleiding van het volgen van deze opleiding ben ik zo enthousiast geworden dat ik nog een aantal vervolgopleidingen op het gebied van SharePoint heb gevolgd. Na de afronding van deze vervolgopleidingen kon ik gelijk aan de slag in het SharePoint projecten team. Waar ik al een aantal mooie projecten heb kunnen doen.

Één van de mooiste projecten waar ik aan gewerkt heb, was het project voor de BLGG. Waar wij een publishing site hebben gemaakt met SharePoint met daarin veel maatwerk. Een onderdeel van h was een integratie van Google Maps met SharePoint op verzoek van de klant. Een ander interessant project op het gebied van SharePoint was het ontwikkelen van een intranet voor de Brandweer Gooi en Vechtstreek om nieuws en informatie te delen. Het intranet was daarnaast ook bedoeld voor de administratie van projecten en uren. Door deze combinatie kregen wij ook de kans om naast de standaard SharePoint toepassingen out of the box oplossingen aan te reiken.

In het SharePoint team bij Sogeti heb ik dus de mogelijkheid om voor leuke klanten te werken en leuke implementaties te doen. Daarnaast is het afwisselend werk omdat wij niet alleen standaard oplossingen maken, maar ook out of the box oplossingen voor klanten bedenken.