Sogeti breidt testactiviteiten uit in India [PERSBERICHT]

Persbericht Test Automation in India breidt uit

Sogeti heeft een Quality Automation Center in India ingericht waarmee organisaties in Nederland applicaties sneller en veel goedkoper kunnen laten testen.

De IT-dienstverlener is de eerste in ons land die klanten nu een volledig geautomatiseerd software testproces aanbiedt in India voor gehele applicatieketens.

Volledig geautomatiseerd testen

Persbericht Test Automation in IndiaDe activiteiten in dit Quality Automation Center in het Indiase Mumbai bestaan uit het volledig geautomatiseerd testen van de functionaliteiten van applicaties, het inrichten van test datamanagement, performance testen en servicevirtualisatie. Door servicevirtualisatie is Sogeti in staat gehele applicatieketens te simuleren.
Daarmee kan een keten van bijvoorbeeld een online aanvraag, het uitbrengen van een offerte, klantregistratie tot en met facturatie volledig getest worden op prestaties en functionaliteit van de verschillende applicaties die in een dergelijke keten actief zijn. Verder is dit de enige plek in India waar meerdere test tools van o.a. HP, Microsoft, Tosca en Open Source tooling zoals .NET en Java ondersteund worden.

Testprocessen tot 60% goedkoper

“Klanten zoals verzekeraars en telecommunicatiebedrijven kiezen voor India omdat testprocessen aanzienlijk sneller en daarmee tot 60% goedkoper zijn. Bovendien is dit een oplossing voor de schaarste aan software testing expertise in ons land. Met de inzet van een volledig geautomatiseerd testproces kunnen applicaties in een dag volledig getest worden waar dat voorheen twee weken duurde. Het is voor veel organisaties een ‘must’ problemen sneller op te lossen en nieuwe diensten snel te lanceren. Bedrijven zijn met uitbreiding naar India ook in staat sneller op- en af te schalen in capaciteit. Er wordt ook optimaal gebruik gemaakt van de tijdsverschillen. Op het moment dat Nederland wakker wordt, is het probleem met de applicatie in India al opgelost,” vertelt Marc Rabel, Business Line Manager Test Automation van Sogeti.

10 jaar actief in India

Sogeti is inmiddels 10 jaar actief in India. Zo ontwikkelt de IT-dienstverlener software in JAVA en Microsoft omgevingen plus Business Intelligence oplossingen. Migratie en beheer van Cloud omgevingen en de ontwikkeling van mobiele apps gebeurt ook vanuit India.

Meer weten over het Quality Automation Center in India?

Neem contact met ons op via onderstaande gegevens of ga naar onze services voor Testautomatisering