Sogeti met IoT-sessie aanwezig tijdens Oracle Open World

Sogeti bij Oracle Open World

Naast JavaOne organiseert Oracle wereldwijd het jaarlijkse Open World evenement waar een verscheidenheid van presentaties worden gegeven. Dit jaar heeft Oracle Marieke van Vliet en Rick van den IJssel van Sogeti uitgenodigd om te spreken. Hun sessie gaat over hoe je snel innovatieve IoT oplossingen levert met Oracle IoT Cloud Service. 

Hoe zijn jullie uitgenodigd om te komen spreken? 

Wij hebben een abstract ingestuurd en zijn daarom uitgenodigd. Samen hebben wij gewerkt aan de Oracle IoT Cloud Service binnen Sogeti. Dit is voor ons een mooie mijlpaal om te laten zien waar wij mee bezig zijn, maar vooral ook wat wij kunnen!

Waar gaat de presentatie over?

Sogeti heeft met haar CTTA (Connect-Talk-Think-Act) methodologie een sterke bewezen troef in handen om klanten effectief te helpen met hun implementatie van IoT. Uit ons eerdere onderzoek blijkt dat het implementeren lastiger is omdat er meerdere lagen in de architectuur zitten waar zorgvuldig over nagedacht moet worden. Het model helpt ons om stap voor stap een oplossing uit te werken en samen met de klant innovatieve oplossingen te bedenken. Oracle heeft daarnaast een sterk product, namelijk Oracle Internet of Things Cloud Service op de markt gebracht met verschillende onderdelen die perfect passen op het CTTA-model. En met andere innovatieve cloud producten maakt Oracle het makkelijk om goede oplossingen te realiseren.

Oracle Open World

Is Oracle een belangrijke speler in de markt op het gebied van Cloud?

Volmondig ja! Oracle is zelf een van de grootste spelers met meerdere cloud oplossingen op het gebied van IaaS, PaaS en SaaS. Daarnaast bieden ze ook verschillende soorten van de cloud aan, waaronder een private managed cloud. Een cloud beheerd door Oracle in je eigen datacenter. Als PaaS producten kijken we bij Sogeti ook, onder andere, naar de Integration Cloud Service, Process Cloud Service, SOA Cloud Service en de Java Cloud Service. Ook op database, van oudsher Oracle’s sterkte punt, is er genoeg innovatie van database in de cloud

Kijken jullie uit naar het evenement en de presentatie?

Ja, heel erg. Het is ook best spannend. We zijn vooral benieuwd naar het groteske van het evenement. Het vindt plaats op verschillende locaties en zalen in San Francisco. Ook zijn we erg benieuwd naar de nieuwe aankondigingen en innovaties. We zijn van plan om zoveel mogelijk informatie te vergaren van product management en andere experts en dit mee te nemen naar huis. En daarover schrijven we natuurlijk dan weer een blog.

Meer weten over Oracle en IoT?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van Sogeti met Oracle-oplossingen voor IoT? Neem dan contact op met Leon Aarts