Stage, studentenunit, afstudeerproject, Sogetist

Werken bij Sogeti

Ik ben Ryan Rook, Infrastructuur Engineer bij Sogeti.

Mijn eerste kennismaking met Sogeti kwam door de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn opleiding Informatica, die ik in augustus 2012 met succes heb afgerond, zijn er meerdere medewerkers vanuit Sogeti langs gekomen om presentaties te geven over allerlei verschillende onderwerpen. Het bleken heel interessante verhalen te zijn en vanaf dat moment had ik Sogeti op mijn lijst geschreven van bedrijven die ik in de gaten wil houden.

Tijdens mijn derde studiejaar werd het tijd om op stage te gaan. Na wat rond gekeken te hebben naar opdrachten van diverse bedrijven, kwam ik uit op de website van Sogeti. Ze zochten een stagiaire die kennis wilde maken met de dynamische wereld van de technische infrastructuur. Ik heb meteen gereageerd en werd uitgenodigd voor een gesprek en om de capaciteitentest te komen maken. Een prettig gesprek, test met succes afgerond, snel daarna werd ik als stagiaire aangenomen en heb ik 5 heel gezellige en interessante maanden meegelopen en heb ik heel veel geleerd. Na mijn stage bleef ik lid van de Studentenunit bij Sogeti. Er werden regelmatig verschillende activiteiten georganiseerd voor alle leden zoals een introductie over TMap of gewoon gezellig uit eten met alle leden van de studentenunit bij de Sushi bar. De studentenunit maakt een hoop voor je mogelijk en geeft je een goed beeld van hoe het is om Sogeti bij Sogeti te werken. Lid zijn van die studentenunit geeft je ook allerlei extra mogelijkheden, je kunt deelnemen aan trainingen en wordt nauw bij het bedrijf betrokken. 

Voor het afronden van mijn studie heb ik -wederom bij Sogeti- een afstudeerproject gedaan. Na mijn ervaringen was de keuze voor Sogeti eigenlijk als vanzelfsprekend. Ik heb de verschillende manieren (lees: tools) onderzocht voor het ontwikkelen van mobile apps op een cross platform manier. Hiervoor zijn er een aantal eisen opgesteld waaraan de tools moeten voldoen. Uit mijn onderzoek heb ik vervolgens een rapport opgesteld met resultaten van de tools. Daarna heb ik met twee tools een test app ontwikkeld om zo ook de verschillen tijdens het ontwikkelen te kunnen zien en daarover te kunnen rapporteren. Een geslaagd project, waarmee ik mijn studie succesvol heb kunnen afronden. Met trots kan ik ook melden dat Sogeti me daarna een baan heeft aangeboden die ik meteen heb geaccepteerd.

Vanaf maart is het dan eindelijk zo ver, dan begin ik officieel als Infrastructuur Engineer en ik heb er zin in! 

Stage, studentenunit, afstudeerproject, Sogetist. Voor mij een verrassend, maar wel een heel logisch traject.