Time flies when you're having fun

Werken bij Sogeti

Ik ben Kisen Raghoenathsingh en Testmanager bij Sogeti. 

Fris uit de schoolbanken gestart bij Sogeti en nu alweer 7 jaar in dienst. ‘Time flies, when you’re having fun’, zeggen ze meestal. En dat is hier ook zeker van toepassing!

Het begin was al top. In de eerste week bij Sogeti op zaterdag al het vliegtuig in naar Ohio USA. Daar erg veel geleerd en vooral ook een hele leuke tijd gehad. 3 weken buffelen op hoog niveau en in het weekend erop uit trekken. Je komt echt als een ander mens terug en gebrand om te presteren bij de klanten. En dat lukte ook! Sogeti biedt je voldoende mogelijkheden om een goede theoretische basis neer te zetten en dit verder uit te bouwen in de praktijk. Denk aan een gedegen basisopleiding, ruim aanbod aan cursussen, opleidingstrajecten, certificeringen en begeleiding. Vervolgens is het aan jou om zelf achter het stuur te zitten van je carrière en je verder te ontwikkelen op de manier zoals jij dat wilt.

Ik ben bij Sogeti gestart als Young Professional Testengineer. Hier heb ik me de TMap NEXT® testmethodiek eigen gemaakt en dit in de praktijk weten toe te passen. Al snel kreeg ik de mogelijkheid meer te acteren als meewerkend voorman en Testcoördinator waarbij ik me meer kon bezighouden met de organisatorische aspecten en het begeleiden en coachen van testers. Ik heb gemerkt dat dit me meer energie en voldoening gaf, dus ben ik me meer op gaan focussen.

Nu ben ik als Testmanager ingezet bij een energie netbeheerder, waarbij ik verantwoordelijk ben voor de testtrajecten van verschillende projecten. Mijn doel is ervoor te zorgen dat de testtrajecten alle middelen hebben die nodig zijn om tot een succes te komen. En dat de testers en testcoördinatoren hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Dit doe ik door het uitzetten van kaders in de vorm van Master testplannen en teststrategieën en het managen hiervan. Daarnaast ook kwaliteitsbewaking en risicomanagement, veelvuldig afstemmen met opdrachtgever, projectmanager, externe partijen en testteam. Dit geeft mij erg veel voldoening.

Bij Sogeti wordt er gehoor gegeven aan de ambities die je hebt en worden er kansen gecreëerd om deze te verwezenlijken. Zo heb ik intern ook leuke opdrachten kunnen uitvoeren.