Wat doe je als Functioneel Beheerder

Profielfoto Yvette Breeman

Ik ben Yvette Breeman en ben nog niet zo lang geleden bij Sogeti gestart als Functioneel Beheerder

Welke passie heb jij voor IT?

Veel mensen vinden IT vaag en eng. Het is mijn passie om de gebruiker, de business en de IT met elkaar te verbinden. IT snappen, uitleggen en aansluiten bij het businessproces is een mooie dagelijkse uitdaging.

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Reizen en veel ontdekken. En om van dag tot dag nog een passiebuiten het werk te hebben: tennis!

Wat is je levensmotto.

Aanpakken en gaan!

Hoe ziet een werkdag er bij jou uit?

6:25 de wekker gaat. Tijd om fanatiek te snoozen. Als ik echt moet opstaan ga ik douchen en ontbijtspul inpakken. Ontbijten doe ik vervolgens in de auto. Ergens tussen 8:00 en 9:00 kom ik aan in Den Haag. Momenteel zijn we bezig met het samenstellen van de release en moeten de impactanalyses af. Dit betekent achter de mensen aan om input en akkoord te krijgen. Het helpt om naar de mensen toe te gaan en vervolgens een paar uur tijd te geven om een en ander te mailen.

Tussendoor handel ik een melding af van een burger die een DigiD probeert aan te vragen in het buitenland. Hiervoor doe ik de 3e lijn support. Het is altijd fijn om iemand te kunnen helpen.

Vanmiddag een leansessie om het changeproces aan te pakken. Dit gaat nu traag en onwijs veel mensen zijn betrokken. Erg inspirerend om te bedenken hoe het efficiënter kan.

Na de meeting heb ik mijn akkoorden op de IA’s ontvangen. Dus ik kan de 1.0 versies samenstellen en ze zijn klaar voor realisatie.

Vandaag een dag waarin ik alles kon doen wat er op het programma stond. Feit is dat er bij een verstoring van de beschikbaarheid alles uit handen gegooid moet worden om samen met de standbymanager en de leverancier het P1 incident op te lossen.

Op naar huis, snel wat eten en dan op mijn fietsje door naar de tennisbaan om ff lekker van me af te knallen!

Wat was je leukste project?

Binnen Sogeti ben ik net begonnen (2016). DigiD (Logius) is mijn eerste opdracht. Ik heb het gevoel dat ik met mijn neus in de boter ben gevallen, want ik heb het erg naar mijn zin. Er spelen leuke projecten waarin ik als externe een rol in mag spelen. Ik werk in een team met mensen van wie ik kan leren en wordt ook vaak genoeg in het diepe gegooid. Genoeg uitdaging voor dit jaar dus.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Sogeti biedt een walhalla aan opleidingen en ik investeer tijd. Ik ben erg tevreden over de mogelijkheden die Sogeti biedt. Je schrijft je in, volgt de cursus en het bijbehorende examen. Daarnaast besteedt Sogeti ook aandacht aan talentontwikkeling, zo mocht ik afgelopen jaar meedoen met een interessant leiderschapsprogramma voor vrouwen in de IT.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Allereerst wil ik in wat verschillende keukens kijken, dat is waarom ik voor de consultancy heb gekozen. Vervolgens wil ik me meer profileren op tactisch en strategisch gebied, binnen functioneel beheer neig ik dan meer naar informatiemanagement. Ook lijkt het me leuk om eens een opdracht in het buitenland te doen!

Meer weten of werken als Functioneel Beheerder bij Sogeti? 

Kijk dan op onze vacature pagina. Wil jij meer weten over Functioneel Beheer kijk dan op onze expertise pagina.