Wat doe je als High Tech Test Engineer bij Sogeti?

Werken bij Sogeti

Mijn naam is Wessel Braakman. Ik ben High Tech Test Engineer bij Sogeti, wat betekent dat ik het testvak beoefen in een high tech omgeving. Op dit moment test ik via een door Sogeti ontwikkeld testframework de interfaces van ASML systemen.

Welke passie heb jij voor IT?

Mijn passie voor IT is gegroeid uit mijn interesse in computers en alles dat ermee te maken heeft. In huis en bij familie was ik altijd degene die computers en andere electrische apparaten kon ‘fixen’. Tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen was ik degene die de prototypes maakte en programmeerde. Nu ben ik degene die de interfaces van ASML test!

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Naast mijn werk houd ik mij het liefst bezig met auto’s, taekwondo en muziek. Niet allemaal de nieuwste high tech; mijn vriendin en ik hebben sinds kort een vintage platenspeler van familie kunnen overnemen, waar we nu iedere dag iets op draaien.

Wat is je levensmotto?

Niets is onmogelijk!

Hoe ziet jouw werkdag er uit?

Een normale werkdag begint voor mij met vroeg opstaan! Ik werk in Eindhoven, maar woon in verband met de studie van mijn vriendin Marieke in Leiden. Ik houd niet van onrust, dus ik vertrek om half 6 om de spits minstens een uur voor te zijn. Eenmaal op werk aangekomen lees en beantwoord ik mijn mail, waarna ik bezig ga met het analyseren van testresultaten van de tests die ik de vorige dag heb aangezet. Gedurende de dag ben ik tests aan het automatiseren en reeds geautomatiseerde tests aan het aanpassen aan nieuwe code. Tussendoor zit ik in meetings, en nuttig ik natuurlijk een gezellige lunch met mijn collega’s!

Wat was je leukste project?

Het leukste project waar ik op ben ingezet is het project waar ik op dit moment in zit. Ik ben gestart bij een van onze grootste klanten in een team van Sogetisten dat een framework heeft ontwikkeld om machines geautomatiseerd te kunnen testen op systeemniveau. In dit team was ik voornamelijk bezig met het testen van het framework. In mijn huidige project bij dezelfde klant zit ik in een team dat de machines test, waar ik het framework nog slechts als middel gebruik. Dit is een leuk team met grote toekomstplannen, en ik leer hier elke dag iets nieuws.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Bij Sogeti krijg ik veel mogelijkheden tot het ontwikkelen van vaktechnische- en persoonlijke skills. Zo heb ik bijvoorbeeld naast het volgen van een TMap cursus, wat onderdeel is van het basisprogramma van Young Professionals, ook gelijk een cursus ISTQB kunnen volgen. Om up-to-date te blijven in de high tech test wereld worden meetings georganiseerd, waarin collega’s kunnen vertellen over nieuwe trends in de branche en interessante projecten waarop zij zijn ingezet.

Wat wil je (nog) bereiken in jouw carriere?

Het lijkt mij geweldig om me in de toekomst meer bezig te houden met processen en met mensen. Maar niet voordat ik meer diepgaande technische kennis heb opgedaan. Ik hou ervan om zo nu en dan van uitdaging te wisselen, en dat is nou precies iets dat Sogeti mij kan bieden!

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

Wat ik zou willen meegeven aan mijn vakgenoten is: zet je altijd voor minstens 100% in. Fouten maken is niet erg, zolang je ervan leert en je motivatie hier niet onder laat lijden.

Als mensen mij een vraag zouden willen stellen over werken bij Sogeti, of over mijn specifieke project, dan ben ik te bereiken op:

Mob. 06-52659332

Mail. wessel.braakman@sogeti.nl