Wat doe je als Microsoft Sharepoint Architect bij Sogeti?

Werken bij Sogeti

Ik ben Arjan Cornelissen en werk bij Sogeti als SharePoint Architect / Developer.

Ik bedenk SharePoint 2013- en SharePoint online omgevingen en zet deze ook op. Binnen onze SharePoint-community houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van cursusmateriaal om mijzelf en mijn collega’s naar een hoger niveau te tillen

Welke passie heb jij voor IT?

Ik vind het te gek hoe je met techniek efficiënter, makkelijker en beter kan werken. 

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Mijn grootste passie is reizen en motor rijden. Amerika en Canada zijn mijn favoriete bestemming en daar ben ik meerdere malen geweest. Met de motor blijf ik meestal binnen Europa.  

Wat is je levensmotto?

"Doe het goed of doe het niet"

Hoe ziet je werkdag eruit?

Mijn werkdag is iedere keer anders. Rond 5:30 - 6:00 gaat de wekker en ik ontbijt meestal aan het aanrecht en op weg naar de auto. Dan rijd ik naar de klant waar ik meestal rond 7 uur begin. Bij mijn huidige klant ben ik bezig om de huidige SharePoint 2013 omgeving op Windows Azure verder uit te breiden met het APP-model en integratie met SharePoint Online. Hierdoor ben ik veel met PowerShell, Azure en infrastructuur bezig. Na het werk kook ik meestal iets makkelijks en in de avond wissel ik af met fitness, leren of relaxed een serie of filmpje kijken. 

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Mijn leukste opdracht is bij AFM geweest. Hier heb ik samen met Albert Hoitingh een DMS/RMA neer gezet. Ik ben begonnen met het ontwerpen van de SharePoint-omgeving en heb hier een technisch ontwerp voor gemaakt. Vervolgens heb ik samen met Technisch beheer deze omgeving opgebouwd doormiddel van scripting. Voor het DMS heb ik een deployment gemaakt op basis van onze generieke PowerShell deployment scripts. Deze script heb ik verder uitgebreid zodat deze aan de behoefte van de klant voldeden. Hier heb ik veel geleerd over automation en scripting. 

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Ik bezoek met regelmaat DIWUG-bijeenkomsten en conferenties. De kennis die ik hier op doe deel ik veelvuldig met collega’s. Zowel intern als extern. Intern doe ik dit door opleidingen te maken en bijeenkomsten bij te wonen. Extern door aanwezig te zijn bij DIWUG en andere bijeenkomsten. 

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik wil nog beter worden in wat ik nu doe en een vraagbaak zijn voor collega’s. Daarbij wil ik bij de top horen op het gebied van SharePoint / Office365 binnen Sogeti. En de kennis die ik heb delen op conferenties en andere presentaties. 

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

 Zorg er voor dat je kennis up-to-date blijft en probeer in je opdrachten bij te blijven met de laatste technieken. Maak tijd om bijeenkomsten zoals DIWUG en SharePoint Saturdays te bezoeken om kennis te delen.