Wat doe je als Mobile Software Engineer bij Sogeti?

Werken bij Sogeti

Ik ben Stefan Renne en op dit moment ben ik werkzaam als Mobile Software Engineer bij Sogeti. 

Begin 2013 ben ik bij Sogeti afgestudeerd om vervolgens aan de slag te gaan als Young Professional. Natuurlijk niet voordat ik ook de Sogeti Ohio Business Course aan de Ohio University (VS) had afgerond.

Welke passie heb jij voor IT?

Ik heb al mijn hele leven een passie voor “dingen maken”.
Als kind maakte ik met lego en knex gigantische bouwwerken, tegenwoordig bouw ik apps. Beiden vereisen een stevige architectuur en de wil om een gaaf eindproduct op te leveren. En dan krijg je de oplevering, het moment dat ik de iPad naar een klant schuif en een blijk van waardering in zijn of haar ogen zie, daar doe ik het allemaal voor.

Wat is jouw grootste passie naast je werk?

Mijn grootste passie heeft te maken met fantastische producten en de beste user experience. Ik geniet van een mooi design en producten die het leven makkelijker maken.

Wat is jouw levensmotto?

Vier je successen!!

Hoe ziet je werkdag eruit?

De dag begint altijd met een scrum stand up, waarbij iedereen van het team kort aangeeft wat hij/zij bereikt heeft sinds de vorige stand up, wat blokkerend is voor de voortgang en wat hij/zij wil gaan bereiken tot de volgende stand up. Na een heerlijke verse dubbele espresso begint voor mij de dag echt. Wij werken in pairs en leveren test-driven nieuwe functionaliteiten. Dat betekent: met zijn tweeën achter een computer, eerste de test cases definiëren, vervolgens laten we deze slagen door middel van logica en uiteindelijk integreren we dit in het huidige project en UI. Uiteindelijk herstructureren we de broncode om er voor te zorgen dat het eindresultaat gemakkelijk door collega’s te begrijpen is en zo min mogelijk resources verbruikt.

Wat was het leukste project, bij welke klant en waarom?

Sinds een half jaar zit ik bij Philips Innovation services, waar ik samen met researchers en de allernieuwste technieken iPhone en iPad prototypes maak. Wekelijks komen er nieuwe (connected) producten binnen waar wij mee mogen werken en daarnaast is het enorm uitdagend om op de grens te zitten van wat wel en niet mogelijk is.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Ik heb fantastische en zeer slimme Sogeti collega’s om me heen die met enige regelmaat leuke en zeer leerzame sessies organiseren. Daarnaast hebben we een google+ groep waar mobile collega’s hun bevindingen met elkaar delen en elkaar helpen met technische vraagstukken.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Als volgende stap in mijn carrière zou ik graag het scrummaster certificaat willen behalen. Aangezien de IT branche snel veranderd probeer ik niet te ver naar de toekomst te kijken.

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

Wees leergierig. Er is altijd wel iemand die meer van een bepaald onderwerp weet dan jij, maak hier dus gebruik van!