Wat doe je als Principal Architect Microsoft bij Sogeti?

Wat doe je als principal architect microsoft bij sogeti

Ik ben Michiel van Otegem en ik werk bij Sogeti als Architect voor ons Managed Cloud Platform. Ik houd me vooral bezig met architectuurvraagstukken die applicatie overstijgend zijn, bijvoorbeeld rondom Identity & Access Management en integratievraagstukken. Daarnaast vind ik het leuk om kennisoverdracht tussen collega’s te stimuleren zodat zij nog beter hun werk kunnen doen.

Welke passie heb jij voor IT?

IT verandert de manier waarop wij werken én leven. Dat is fascinerend om te zien, en tegelijk een uitdaging om daar op een positieve manier aan bij te dragen.

Wat is jouw grootste passie naast je werk en waarom?

Mijn passie is reizen (vooral naar de VS) en mijn kinderen te laten zien wat voor moois er allemaal te zien is in de wereld.

Wat is je levensmotto?

Er is altijd nóg meer leuks te leren.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

Ik heb geen standaard werkdag. De ene dag zit ik bijna de hele dag met mijn hoofd diep in de techniek en kan het zijn dat ik een Proof-of-Concept ontwikkel. De andere dag heb ik allerlei afspraken, zoals projectmeetings, workshops, presentaties, (pre-)sales gesprekken, of zaken die binnen Sogeti spelen. Uiteraard ben ik ook geregeld bezig met het uitwerken en beschrijven van architecturen. Dat doe ik nog wel eens ’s avonds, omdat ik dan rustig door kan werken zonder dat er allerlei kleine dingen zijn waar ik even aandacht aan moet besteden. Anders zit ik ’s avonds geregeld dingen uit te zoeken of een artikel te schrijven. Daarbij heb ik dan meestal iets van Netflix of een American Football wedstrijd op staan.

Wat was je leukste project, bij welke klant en waarom?

Mijn leukste “project” is waar ik nu mee bezig ben: het ontwikkelen van ons Managed Cloud Platform waarin we klanten bedienen met full service private Software-as-a-Service dienstverlening. Het is geweldig om te werken aan nieuwe dienstverlening van Sogeti en om het platform constant te verbeteren om de klanten nog beter van dienst te zijn. De grootste klant waarvoor ik dit momenteel doe is PostNL.

Hoe zorgen jij en Sogeti ervoor dat je je verder specialiseert in je vakgebied?

Ik ben een echte autodidact. Ik leer vooral dingen door ermee bezig te zijn. Wat daarbij belangrijk is, is dat ik sparringpartners heb om mee van gedachten te wisselen. Die zijn er binnen Sogeti in overvloed, van (super) specialisten van bijvoorbeeld SharePoint, Azure en Oracle, tot mensen die vooral goed zijn in conceptueel denken en soft skills.

Wat wil jij (nog) bereiken in jouw carrière?

Ik vind het belangrijk dat ik uitgedaagd blijf. In de praktijk betekent dit dat ik telkens nieuwe gebieden opzoek waar ik wat kan leren en mezelf en Sogeti verder kan ontwikkelen.

Wat geef je mee als tip aan je vakgenoten?

Bedenk bij wat je doet altijd wat het belang is van de klant. Wees niet bang de klant tegen te spreken als je denkt dat iets beter anders kan.

Wil je meer weten over Michiel, heb je een vraag aan hem of zoek je een baan? E-mail en/of kijk op: