Wie is Functioneel Beheerder Francois van Erk? [REPORTER]

Wie is François van Erk [REPORTER]

Maak kennis met Functioneel Beheerder Francois van Erk. Als reporter doet hij de komende maanden verslag van de veranderende rol van Functioneel Beheer. 

T-shaped professional

Nog niet zo lang geleden kende iedere expertise zijn eigen afdeling. Tegenwoordig vervagen rollen steeds meer en is werken in zelfsturende, multidisciplinaire teams aan de orde van de dag. Om in deze teams goed te kunnen functioneren zijn andere vaardigheden vereist. Zo wordt van teamleden verwacht dat ze ‘T-shaped’ zijn. De T-shaped professional beschikt over specialistische kennis op het eigen vakgebied (de verticale poot van de T) en heeft basiskennis van aanpalende disciplines (de horizontale poot van de T).

Functioneel Beheerder in shape

De Functioneel Beheerder beschikt over het juiste DNA om zich te ontwikkeling tot een T-shaped professional. De toenemende complexiteit van het applicatielandschap en de uitbesteding van IT-taken hebben hem in de afgelopen jaren gevormd tot een breed georiënteerde specialist. De Functioneel Beheerder heeft van oudsher al vele petten op: probleemoplosser, opsteller van functionele specificaties, projectparticipant, acceptatietester en implementatiespecialist.

Multidisciplinaire omgeving

Sogeti helpt klanten met de transformatie van Functioneel Beheer naar een multidisciplinaire omgeving en uiteraard wordt ook de eigen organisatie zo ingericht. Door deze nieuwe ontwikkelingen te volgen, werkt ook Sogeti aan duurzame inzetbaarheid. 

Meer weten over Functioneel Beheer of reporter François?

Wil jij meer weten over over de T-shaped Functioneel Beheerder? Stuur François dan je vraag via onderstaand contactformulier.