Wie is UX Designer Jan Dekker? [REPORTER]

Maak kennis met UX/UI Designer Jan Dekker. Als reporter doet hij de komende maanden verslag van alles op het gebied van mobile apps. Een werkgebied binnen IT dat altijd in beweging is, we wonnen er laatst zelfs nog een prijs mee!

Gebruikservaring (UX)

Jan Dekker: ‘Organisaties waar de klanten ook de gebruikers zijn van digitale producten of diensten, helpen wij met het verbeteren van de user experience (UX), ofwel de gebruikersservaring. UX design is een overkoepelend begrip waar ook visual design, interaction design en User Interface design (UI) onder vallen.

Het geheim achter een sterke user interface zit hem in het vergroten van het nut, de gebruiksvriendelijkheid en de aantrekkelijk- en overzichtelijkheid van het scherm. Dat kan van een app of van een website zijn.’

Identificatieproces

‘Ik werk nu twee jaar bij Sogeit. Na mijn studie Industrieel Product Ontwerpen, heb ik ervaring opgedaan met mobile apps en ben ik met dit werk begonnen’, aldus een enthousiaste Jan. ‘Voor ING werkte ik onlangs samen met een team van Sogetisten en IBM engineers aan de manier waarop gebruikers van hun Bankieren App zich moeten identificeren. Dit gaat straks aan de hand van een hartslag en niet meer met een pincode. Tijdens de 24HCodING-hackathon van de ING won ons team hiermee in de categorie External vendors/startups. Zo leuk!’ Zie je Jan in de gangen op kantoor, tik hem dan vooral even op de schouder. Je herkent hem sowieso aan zijn baard. En hij is altijd bewapend met een bak sterke zwarte koffie en heeft muziek in de oren.

Meta description

Sogeti’s UX/UI Designer Jan verslaat het nieuws rondom Interaction Design en helpt klanten van Sogeti om gebruikerservaring in hun product- en softwaretoepassingen te integreren.

Meer weten over UX Design of reporter Jan?

Wil jij meer weten over Jan Dekker stuur hem dan je vraag via onderstaand contactformulier.