Zouden IT-ers graag ruilen van baan?

Foto van Jurgen van den Broek en Peter Rombouts

Cloud Consultant Jurgen van den Broek en Softwarearchitect Peter Rombouts doen volstrekt ander werk bij Sogeti. De twee Sogetisten maken nader kennis en het blijkt dat er best wel raakvlakken zijn. Wat ze doen en hoe ze aankijken tegen elkaars vakgebieden lees je in het volgende interview.

Even voorstellen

Peter (P): Jurgen, ik ken jou van presentaties en events, maar echt gesproken hebben we elkaar niet. Leuk om nu samen aan één tafel te zitten."

Jurgen (J): "Ja heel leuk, ik volg ook jouw blogs en weet dat jij ook regelmatig spreekt. 

Opvallen bij Microsoft in Amerika

P: Ja, ik blog op verschillende platforms. Bij Sogeti hebben we natuurlijk Microsoft Helden, een perfect plek om je expertise te delen en om je te profileren als Microsoft-expert. Je moet opvallen bij Microsoft Amerika als je uiteindelijk een MVP wil worden, een Most Valuable Professional. Dat is nog een lange weg, maar ik zou dat wel gaaf vinden.’

J: ‘Ja absoluut.Ik ben ook al een paar keer spreker geweest op een van de events. In de paar jaar die ik nu voor Sogeti werk, heb ik onwijs veel mensen leren kennen. Dat vind ik echt het gave van een groot bedrijf, je hebt hier alle kennis in huis. Ik merk dat ik bij mijn klant Vandebron nu al uitgroei tot een soort solution architect. Ze stelden steeds vaker vragen over beheer, netwerken. Dan is de conclusie: bij Sogeti kunnen we alles. Als je de juiste wegen maar weet te vinden. 

Developer bij Eneco

P: ‘Ja, dit gesprek is ook een voorbeeld, toch? Jij zit aan de accesskant, ik aan de developerskant bij Eneco. Onze vakgebieden zijn aparte werelden, jij stapt op een ander moment in, maar er is ook overlap. Microsoft, Cloud. Het is dezelfde techniek, het zijn dezelfde platforms. Het is goed om elkaar te kennen. Als ik nu identity-expertise nodig heb, weet ik wie ik in mijn team moet hebben.’

J: ‘Maar eerlijk: bloggen, spreken, ik doe het vooral omdat ik het leuk vind. Daarom is het ook niet erg om het in je vrije tijd te doen. We zijn vakidioten. Dat kunnen we wel zeggen, toch?’

P: ‘Zeker. Zo zit ik ’s avonds nog van alles uit te zoeken over chatbots. Mega-interessant. Ik ga een eigen bot bouwen. En dat heeft straks een directe spin-off in ons werk. Want onze klanten denken allemaal over chatbots na. We moeten vooroplopen anders word je ingehaald. Maar nu de vraag; zou jij willen ruilen van baan?’ 

J: ‘Denk het niet. Ik ben geen developer, hoewel ik het wel leuk vind om met chatbots bezig te zijn. Da’s nog pril, maar daar zitten leuke integratievraagstukken bij. Zo’n bot moet weten wie hij aanspreekt, die moet een eigen account hebben. Daar komt heel wat security bij kijken. Ik zou vooral nog willen groeien in mijn rol die ik nu heb.’

P: ‘Ik ook. Bij de techniek zit toch mijn drive. Als je mij vraagt wat voor ambitie ik heb, wil ik vooral beter worden als softwarearchitect. Ik hoef niet zo nodig enterprise-architect te worden of te managen vanuit de ivoren toren. Nee, de techniek loslaten is niet voor nu. Dat komt misschien later als we onze droom hebben verwezenlijkt.’

J: ‘En wat is die droom? ’

P: ‘Een bed and breakfast in Schotland. Maar dat is nu met drie kleine kinderen best lastig.’

Heb jij net als Peter ambities in het IT-vak?

Ga voor jouw carriere kansen bij Sogeti naar de werkenbij pagina of neem voor meer informatie contact op met onderstaande recruiter.