27% van IT-kosten voor kwaliteitszorg applicaties

In aanloop naar de grootste testingconferentie van ons land op 1 oktober 2013 publiceert Sogeti in samenwerking met HP en Capgemini de resultaten van haar jaarlijkse World Quality Report. Dit onderzoek wijst uit dat de kwaliteitszorg voor applicaties dit jaar bijna een kwart van de wereldwijde IT-uitgaven beslaat. 

Groeiende vraag

In Nederland is dit percentage gestegen van 16% in 2012 naar 27% dit jaar. Daarbij doen organisaties steeds meer beroep op externe testexperts. In 2012 deed 52% van de ondervraagde bedrijven en instellingen kwaliteitszorg in huis. Dat percentage is gedaald naar 39%. De vraag naar expertise op het vlak van mobiele applicaties groeit explosief van 31% naar 55% in 2013. Naar verwachting wordt in 2015 een derde van de testprojecten in de cloud uitgevoerd.

Strategisch belang

“De uitkomsten van dit WQR rapport 2013 bevestigen het toenemende strategische belang van testen en kwaliteitszorg”, aldus Marco van den Brink, directeur Software Control van Sogeti. Meer weten over de toekomst van testen? Kom 1 oktober 2013 naar de TMap Dag in het Spant! te Bussum

Download het gehele rapport.