De vlijmscherpe spreker en auteur: Andrew Keen, spreekt op het VINT Symposium 2018

Andrew Keen | Spreker VINT Symposium 2018

Andrew Keen is een van de bekendste en meest controversiële criticasters van de digitale revolutie. Hij wordt dan ook niet voor niets 'de antichrist van Silicon Valley' genoemd.

Met zijn verhaal over 'How to fix the future' levert hij een prikkelende bijdrage aan het VINT Symposium 2018. Check de video verderop in dit artikel. 

Gevaren van het internet

Keen was een van de eersten die schreef over de gevaren van het internet voor onze cultuur en samenleving. Bijvoorbeeld in zijn boek 'The Cult of the Amateur' uit 2008 waarin hij stelde dat het en masse generen van content zoals blogs, vlogs, en burgerjournalistiek zou leiden tot vervaging van de waarheid. Anno 2018 is fake news een algemeen bekend begrip. 

Digitale omgeving vormgeven

Volgens Keen moeten we er niet zomaar op vertrouwen dat digitaal ons vooruit helpt, we moeten onze digitale omgeving actief en bewust vormgeven. Inmiddels is zijn vierde boek ‘How to fix the future’ net uitgekomen en zet hij zijn oplossingen voor een vertrouwenswaardige toekomst uiteen. 

Kunnen we op code vertrouwen?

Lijst van oplossingen

In het boek bespreekt Keen zijn lijst met de huidige problemen en hoe deze opgelost moeten worden. Hij pakt het groots aan: de samenleving als geheel, de digitale infrastructuur en hoe organisaties en overheden omgaan met onze gegevensbehoeften moeten volledig opnieuw worden uitgevonden.

Keen is naast een geprezen auteur ook executive director van salonFutureCast uit Silicon Valley, host van de populaire internet show "Keen On", columnist voor CNN en een veelgevraagde spreker over de hele wereld. Zijn verhaal is altijd actueel, vlijmscherp en prikkelend. 

Meld je aan voor het VINT Symposium op 12 juni 2018

Benieuwd naar de keynote van Andrew Keen? Kom dan naar het VINT Symposium in Spant! Bussum.