Gerard Doll, RDW, spreekt op het VINT symposium 2018 over zelfrijdende auto's

Het VINT Symposium van 2018 staat in het teken van 'In Code We Trust', maar vertrouwen we onze toekomst toe aan auto's die het stuur van ons overnemen? Gerard Doll, Divisiemanager Voertuigregelgeving en Toelating bij RDW gaat tijdens zijn keynote op 12 juni in op de toekomst van autonoom vervoer.

Zelfrijdende auto’s

Gerard Doll is autoriteit op het gebied van zelfrijdende auto's. Hij leidt de divisie bij de Dienst Wegverkeer (RDW) die auto's, en dus ook zelfrijdende auto's, toelaat op de Nederlandse snelwegen. Hij bezoekt autofabrikanten over de hele wereld om in de keuken te kijken van hun zelfrijdende capaciteiten. 

Slimme voertuigen

Het is een hot topic, dat duidelijk op de agenda van onze regering en RDW staat. Zo wordt er hard gewerkt aan de komst van ‘slimme’ en zelfrijdende voertuigen, via het stimuleren van de komst van een 5G netwerk, maar ook via slimme verkeerslichten en mogelijk een nieuwe ISO standaard voor een rijbewijs voor het voertuig.

Softwarebedrijven key players in automotive 

Doll noemt de key players in automotive Google, Uber, Baidu, NVIDIA en Intel. Autofabrikanten met meer dan 90 jaar ervaring in het bouwen van auto’s worden links en rechts ingehaald door software bedrijven. En gaan we echt meemaken dat de auto en niet de bestuurder een rijbewijs moet gaan halen? 

Deze en andere intrigerende vragen over de toekomst van autonoom vervoer zal Gerard Doll beantwoorden op het VINT Symposium op 12 juni.

Meld je aan voor het VINT Symposium op 12 juni 2018

Wil je het verhaal van Gerard Doll horen? Kom dan naar het VINT Symposium in Spant! Bussum.