Hoe bepaal ik de strategie voor werken in de cloud?

Cloud strategie icon afbeelding

Hoe kies ik een cloud strategie, hoe zorg ik dat deze aansluit op mijn business strategie en wat is de impact op mijn organisatie?

Dit waren de vragen waarop bezoekers antwoord kregen en geïnspireerd raakten tijdens het eerste Sogeti Cloud case event van 22 mei 2014 met als thema: "cloud strategie." U kunt de presentaties van het event hiernaast gratis downloaden.

Hoe begin ik met een cloud strategie?

Waar veel organisaties uiteindelijk mee worstelen is waar te beginnen. Hoe zet u de eerste stap richting cloud? Om daarachter te komen kunt u de Cloud Kickstart doen. Het is een heldere aanpak, die in korte tijd inzicht geeft in de eerste stappen die passen bij uw organisatie. Onder het motto "Think Big, Act Small" kent de Cloud KickStart 3 stappen: een workshop, een assessment en een keuze en uitvoering van zogenaamde "Rocket Projects". Op deze wijze kunt u weloverwogen uw keuzes maken én direct uitvoeren. De discussies en vragen tijdens de bijeenkomst bewijzen dat cloud strategie hoog op de agenda staat en veel stof tot nadenken geeft. Waar begint u met úw cloud? 

De cloud strategie in de praktijk

Het ROC van Amsterdam heeft haar strategie gekozen en vertelde daarover aan de hand van haar concrete cloud case. Een reis die begon bij de leerlingen, die al volop gebruik maakten van cloud diensten. IT is nu ook over. Na het bepalen van een strategie en aanpak gebruikt iedereen nu Office365 voor mail maar vooral ook voor sharing in projecten. Bij de keuze van een cloud strategie is het vooral ook belangrijk om de bijdrage van cloud aan de business strategie te onderzoeken. Op basis daarvan kunt u bepalen welke strategie past bij uw organisatie. En wordt duidelijk hoe de cloudkeuzes het samenspel tussen ICT en Business veranderen. 

Doe de Sogeti Cloud KickStart en/of bezoek onze Cloud Case events

Wilt u meer weten over de Cloud KickStart? E-mail dan vrijblijvend met Diederik Vieleers of bel hem via T: +31 886 606 600

Wilt u graag één of meerdere van onze cloud events bezoeken, meld u zich dan aan via onderstaande knop en ontdek dat dé cloud niet bestaat.

Meld je aan voor de Sogeti cloud case events