Hoe kunnen energiebedrijven het verschil maken met IT en data?

sogeti sponsor nationaal energie forum

Tijdens het Nationaal Energie Forum heeft Sogeti inzicht gegeven op het gebied van Business Intellegence, Analytics en Big Data. Tijdens drie co-creatie sessies is stilgestaan bij de vraag hoe (Big) Data en informatie organisaties helpt het verschil te maken op het gebied van:

  • De energievraag en het tekort te voorspellen
  • Het gedrag van uw klanten inzichtelijk te krijgen
  • Inzicht te geven hoe u uw klanten kunt behouden en nieuwe klanten kunt verwerven
  • Uw assets optimaal te beheren en preventief onderhoud zo optimaal mogelijk te organiseren

De belangrijkste conclusies uit de drie co-creatie sessies in relatie tot (big) data:

  • Energie opslaan is nog niet goed mogelijk. Daarom ligt de grootste uitdaging voor de sector in het kunnen voorspellen van energie vraag & aanbod. Hier ligt de belangrijke link naar Big Data.
  • De kijk op data en de waarde van (big) data verschilt per toepassing en organisatie. Voordat een organisatie aan de slag gaat, is het belangrijk om je goed af te vragen met welk businessdoel je op aarde bent en welke informatiebehoefte daar dan bij hoort.
  • Data zijn een waardevol asset voor de business. Niet iedere organisatie is zich bewust van de strategische waarde ervan. Data is niet altijd voldoende beschikbaar en al helemaal niet centraal beschikbaar, alles omvattend of van goede kwaliteit.

 

Aan de slag met (Big) Data

Wilt u uw organisatie voorzien van waardevolle inzichten? Sogeti heeft de kennis, expertise en oplossingen in huis om u te ondersteunen. In zeer korte tijd levert Sogeti informatieproducten op, zoals een dashboard. Uw werkzaamheden krijgen hiermee een KickStart.

Vraag gerust naar onze visiedocumenten op het gebied van Big Data, Data Management en Smart Analytics voor de Energie sector. Of naar onze Intelligent Solution Build aanpak waarmee u samen met uw stakeholders in een halve dag een gedragen roadmap maakt.

Neem contact op met Ali Goullet, Account Executive | Energy & Utilities via 088 660 6600 om hierover van gedachte te wisselen.