Kaspar Korjus, e-Residency, spreekt op het VINT Symposium 2018

Aankondiging Kaspar Korjus Vint Symposium 2018

Kunnen we de code vertrouwen waarop de economie overuren draait? Zijn de bedrijven achter de code te vertrouwen? Wat is uiteindelijk het vertrouwen dat we zoeken in die nieuwe systemen?

Tijdens het VINT Symposium op 12 juni 2018 juni nemen sprekers je graag mee in deze zoektocht. Kaspar Korjus vertelt vanuit eigen ervaringen hoe Estland hier als digitale leider van Europa mee omgaat.

Digitaal identiteitsplatform

Vertrouwen in een digitale wereld overstijgt de landsgrenzen. Estland wordt in dit spel vaak de digitale leider van Europa genoemd en Kaspar Korjus zal ons haarfijn uitleggen waarom. Korjus is Managing Director van Estlands e-Residency programma. Hiermee bouwt hij 's werelds eerste transnationale digitale identiteitsplatform. e-Residency is een nieuwe volledig digitale natie waar wereldburgers zich bij kunnen aansluiten. Het is gebouwd om inclusie, transparantie, legitimiteit en vertrouwen te borgen. Zo is het bijvoorbeeld inzichtelijk voor een burger wanneer en waarom zijn digitale dossier wordt bekeken. 

Cryptovaluta Estcoin

Momenteel onderzoekt Estland de mogelijkheden om een eigen digitale cryptovaluta op te zetten: de Estcoin. Op deze manier probeert het land superfans aan zich te binden. Fans die erin geloven dat Estland zal bloeien als digitale, grenzeloze staat, kunnen nu door de aanschaf van de Estcoin een financiële band met de Estse economie aangaan. Op termijn moet de Estcoin zelfs een alternatief worden voor de euro. Laat Estland de toekomst van de Westerse wereld zien? Deze vraag zal Korjus tijdens zijn presentatie uitgebreid behandelen.

Meld je aan voor het VINT Symposium op 12 juni 2018

Benieuwd naar het verhaal van Kaspar Korjus? Kom dan naar het VINT Symposium in Spant! Bussum.