Presentaties van de Testing University 2015 beschikbaar [Downloads]

Sogeti Testing University

De eerste colleges van de Sogeti Testing University zijn een feit. IT-professionals die meer wilde weten over innovaties en trends in het testvak kregen les van vakspecialiste om daarmee hun IT-vakmanschap te vergroten.

Kort verslag en download presenaties.

Hieronder lees je korte verslagen van de avonden en kun je de presentaties te downloaden. 

De tester centraal bij het TMap® HD college.

Marco van den Brink deelde zijn visie op de veranderende testwereld en de veranderende rol voor de tester. Rik Marselis behandelde alle belangrijke elementen in het nieuwe TMap® HD met de bijna 30 aanwezigen. De avond werd afgesloten met een workshop van Rik en Michelle Kuijt, waarbij de deelnemers zelf aan de slag zijn gegaan met de tool Cover HD. Deze tool stelt testers in staat om vanuit modellen geautomatiseerd testgevallen te genereren.

Tijdreizen in testen.

Leo van der Aalst nam de aanwezigen op inspirerende wijze mee in de wereld van Agile/SCRUM. Hij behandelde de vraag “hoe kan testing hier een rol spelen?” Wouter Ruigrok, Rutger van Faassen en Niek van Malsen gingen in op de transitie bij hun klant: Topicus die overgingen van een Waterval naar Agile/SCRUM aanpak.

Versnellen met performance testen.

Waarom zou ik performance testen? Wanneer moet ik performance testen? Hoe moet ik performance testen? Op deze vragen gaf Richard Ammerland antwoord. Dedeelnemers werden uitgedaagd om een 'Load-model' in te vullen voor hun eigen organisatie. De avond werd afgesloten met een demo waarbij een performance test werd uitgevoerd voor diverse websites.

A Fool with a Tool is still a Fool.

Wat is automatisering? Wat kun je ermee en wat niet? Presentator en docent Vincent Wijnen deelde zijn visie op het kader en het belang van testautomatisering. Onderstreept werd het belang van een helder doel, wanneer je met testautomatisering aan de slag gaat.

Meer weten over de Testing University? 

Wil je meer weten over de Testing University stel dan je vraag via onderstaand formulier. Wil je werken bij Sogeti kijk dan dan op onze vacature pagina.