Presentaties van TMap Dag 2015 beschikbaar [Downloads]

Presentaties van de TMap Dag 2015

Vanuit verschilllende perspectieven gaven sprekers tijdens de TMap Dag 2015 hun kijk op kwaliteit en testen.

Met korte inspirerende TestTalks en meer dan 30 inhoudelijke breakouts over o.a. Agile, Automation en het testvakgebied werden ruim 600 bezoekers geïnspireerd en geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in het organiseren van kwaliteit. 

Snelheid of kwaliteit

TMap Dag 2015 presentaties beschikbaarNieuwe technologie zorgt voor nieuwe vormen van actie en interactie, data, triggers, en creatie vanuit de klant. Verandert jouw klant daarmee sneller dan jouw eigen organisatie? Welke verandering is binnen jouw eigen organisatie nodig? En waar kiest jouw organisatie dan voor; snelheid of kwaliteit? Tijdens het ochtendprogramma gaven de bezoekers via Buzzmaster antwoord op deze vragen en werden vervolgens hierop geïnspireerd door TestTalks van trendwatcher Richard van Hooijdonk, Manager Software Test Group van ASML Ronnie van 't Westeinde en schrijver van het World Quality Report Mark Buenen. 

  • Download hier de presentatie van Ronnie van 't Westeinde over de invloed van snelle time-to-market op de teststrategie.  
  • Download hier het World Quality Report.

Organiseren van kwaliteit en testen

Met ruim 30 inhoudelijke sessies over testen en kwaliteit gingen sprekers dieper in op onderwerpen als Agile, Security, Cloud, Mobile, Business Analytics, Internet of Things en Automation. De presentaties van diverse sessies kun je via de links in onderstaande teksten of de PDF's aan de rechterzijde downloaden. 

Een jaar TMap Suite in praktijk
In 2014 lanceerden we TMap® HD en de TMap® Suite. Thomas Veltman van Sogeti kijkt in zijn presentatie terug op de ervaringen van deze aanpak.

Continuous testing in DevOps met Test Automation
Development en Operations werken samen en met DevOps komt dan de focus op functionaliteit en non-functionals samen. Alleen met een continue inzicht in de kwaliteit heb je voldoende vertrouwen om nieuwe features in productie te nemen. Bekijk hier de presentatie van Marco Jansen van Doorn.

Hack to the Future
Veilige applicaties, apps en hun infrastructuur spelen een sleutelrol bij efficiënt business doen. Onder het motto' deny nothing, doubt everything' laat Juriën van Gemerden zien dat veel Security fouten in de loop van de afgelopen decennia steeds weer opnieuw worden gemaakt. Download hier zijn presentatie. 

De T-shaped Tester maakt verwachtingen (eindelijk) waar
De verwachtingen ten aanzien van kennis, vaardigheden en de rol van testers veranderen in rap tempo. Tinus Vellekoop laat in zijn presentatie zien hoe de nieuwe moderne T-Shaped Tester een nieuwe kans heeft de verwachtingen (eindelijk) waar te maken.

Toepasbaarheid van TMap HD binnen De Belastingdienst; een kwestie van wendbaarheid?
De Belastingdienst heeft afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het verbeteren van het testproces, werkt met scrum teams en doet veel pilots met Scaled Agile Framework. Helpt TMap HD hen daarbij voldoende? Of vraagt wendbaarheid nog meer? Download hier de presentatie van Laurens Kremer van de Belastingdienst.

Jidoka! Intrinsieke kwaliteit en teamverantwoordelijkheid
De Agile mindset en manier van werken heeft een verschuiving van testactiviteiten teweeg gebracht. In deze presentatie combineren Julya van Berkel en Richard Jacobs klinkende voorbeelden van Jidoka met de dagelijkse praktijk van een scrumteam en hun verantwoordelijkheid voor kwaliteit. 

UI Test Automation with Calabash
Stefan Renne gaat in zijn presentatie over Mobile Testen in op wat is Calabash, Behaviour Driven Development (BDD), ervaringen en voorbeelden.

IoT en Testen=IoT
Internet of Things gebeurt nu, groeit iedere dag en iedereen heeft er mee te maken. Zowel in ons dagelijks leven als in de industrie. High Tech testen en IoT zijn danook sterk met elkaar verbonden. IoT staat ook voor Innovation-on-Testing. Tom van de Ven vertelt in zijn presentatie wat dat betekent. 

Kwaliteit in Agile; een gegeven? 
Arno Balemans geeft in zijn presentatie een praktijkvoorbeeld van de kwaliteitsborging in Agile projecten. 

Slim en praktisch testen met de TMap®HD aanpakken
Rik Marselis laat in zijn presentatie zien hoe je aanpakken slim kunt combineren en met deze TMap® HD aanpakken het leven als tester makkelijker en leuker maakt!

TMap® HD SAP testen in een (inter)nationaal project
In deze presentatie van Bart Hendriks komen aan bod: de grote Offshore-, Test Automation- en Performance Test - componenten in grote projecten, ondersteund door SAP Practices en TMap® HD.

IBM-Service Virtualisatie bij de Rabobank
De RABOBANK evolueert naar een DevOps delivery proces voor haar systemen. Voor de core bankapplicaties is dit een complex veranderproces, zowel technisch als organisatorisch. Download hier de presentatie van Marc van Lint (IBM) en Peter Claassen (Rabobank)

Zonder Testenviroment, geen testautomatisering
Bij een grote inzet van testautomatisering is het behouden van stabiele testomgevingen een vereiste. De inzet van Test Environment Management (TEM) en het gebruik van tools voor het opzetten en bijhouden van test omgevingen resulteert in een grotere stabiliteit van die omgevingen. Download de presentatie van Dirkjan Kaper

Tijdreizen in testen
In de presentatie van Wouter Ruigrok en Niek Malsen ga je mee op de reis die Sogeti de afgelopen vier jaar bij onze klant Topicus heeft meegemaakt in de transitie van Waterval naar Agile. 

Testing binnen track to excellence
Het gebruik van maatwerkapplicaties in de Cloud impliceert dat organisaties snel de laatste versies van middleware en databases moeten volgen en implementeren. Dit stelt eisen aan de tests die op de applicaties worden uitgevoerd, met name aan de snelheid en betrouwbaarheid waarmee die kunnen worden uitgevoerd. Bekijk de presentatie van Erik Sekeris en Leon Aarts. 

Smartbear - Mobile Testing Fact or Fiction?
Download de presentatie van Damien Walsh over het waarom, wat en hoe van mobile testing.

Triple A: Agile, Analyse en Acceptatie
Minimal viable product', 'definition of done', 'definition of ready', 'business value'..... mooie termen, maar: hoe realiseer je dat?  Leer hoe testers en analisten hieraan gezamenlijk kunnen bijdragen in de presentatie van Peter Nobels. 

Adoption of New Technology: Design for Success
Welke kwaliteitsaanpak hanteer je in deze tijd van disruptieve innovaties. Download de presentatie van Suvendu Halder hier

OneShare: Self-service portaal voor uw testomgeving
Clemens Reijnen laat in zijn presentatie zien hoe je met één druk op de knop envoudig en snel beschikt over een selfservice portaal waarin je direct desktops, tools en omgevingen kunt opzetten en beheren. 

Hoe organiseer ik efficiënt en effectief mijn Test Environment Management?
De presentatie van Conrad Horsten gaat over het op efficiënte en effectieve wijze organiseren van een Non Production Environment (NPE). Download de presentatie hier.

An agile quest for quality
Kristel Beekmans en Thomas Vink gaan in op de veranderende manier van kwaliteit willen bereiken. Welke invloed kan het testproces hebben op deze transitie? Download hier de presentatie. 

Wij testen, maar wat test jij?
Wat mag je op het gebied van testen verwachten van de ICT-leverancier, de ICT-afdeling, Functioneel Beheer en de gebruikers? Harm Pul laat in zijn presentatie zien hoe het het complete beeld van wie wat test ontstaat.

Meer weten over kwaliteit en testen? 

Wil je meer weten over één van de onderwerpen van de TMap Dag 2015 of ben je benieuwd naar onze diensten op het gebied van testen en kwaliteit? Kijk dan op onze Testing pagina's of stel je vraag via onderstaand contact. 

Ga naar Testing